/ Kajakk

Padling på Tjøme

Langvika er et godt utgangspunkt for padleturer i et variert, men skjermet farvann. og byr på spennende opplevelser blant mange holmer og skjær i randsonen til Færder nasjonalpark. Dette turtipset tar deg rundt Hui.

Sist oppdatert 13. mai 2022 kl 09.45
padling på Tjøme
HUI: Sommeridyll på øya. Foto: Padleled Vestfold

Området rundt Langvika har mye båttrafikk i sommersesongen som padlere må være ekstra obs på. På sommeren arrangeres det feriekoloni på hele Hui, og det er i den forbindelse ilandstigningsforbud, så vennligst ta hensyn til det.

Kajakker og utstyr kan settes av i Langvika småbåthavn, men biler må parkeres ca 400 meter lengre sør. I småbåthavna er det i sesong tilgang på toalett og ferskvann, en gode det kan være greit å benytte seg av.

Du kan også velge å sette av kajakker og utstyr på Bekkevikastranda, men da må alt utstyr bæres ca. 100 meter ned langs stien. På stranda er det fint å sette ut kajakken, samt at du finner en utedo.

Trengs det proviant før turen, ligger nærmeste matbutikk i Tjøme sentrum.  

HUI RUNDT

Turforslaget er hentet fra en guidebok som gis ut i forbindelse med padleleden, som blir gratis tilgjengelig i løpet av sommeren. Den vil inneholde 90 turforslag fra 28 parkeringsplasser, og fås gjennom padleklubber og turistforeningene i Vestfold. Alle turforslagene blir også tilgjengelig i tur-app. 

Lengde: 8 kilometer

Varighet: 2-3 timer

Gradering: Grønn

HUI RUNDT

Dette er en fin tur i skjermet område, i vakkert og variert landskap i randsonen til Færder nasjonalpark. Turen passer godt for nybegynnere, men er også et populært område for de litt mer drevne. Turen er også et godt utgangspunkt for lengre turer i området.

Turen starter med en kort kryssing over til Hui, men vær obs på kryssende båttrafikk i sommersesongen. Kursen dreies så sørover langs Hui, og byr på skjermet og spennende padling blant mange holmer og skjær. Padle så videre gjennom sundet mellom Bukkholmen og Hui.

Det anbefales å ta en rast ved en av strendene i buktene på nordsiden av Lindholmen når du kommer så langt. Her er det også fine muligheter for telting hvis en planlegger å legge inn en overnatting. Hvis man vil, anbefales det derfor en tur innom Geitungholmen, eller Eneboeren som den også kalles. Videre nordover er det skjermet for båttrafikk hvis man holder seg nært land. Retur går så langs land gjennom sundet mellom Hui og Granø, for deretter å krysse tilbake til start.

Turvariant: Hvis man søker en litt lengre tur, anbefaler vi å legge ruta innom Vakersholmen og krysse over til Svelvikstranda camping, før man padler tilbake til start. Dette er en ekstra sløyfe på ca 30 minutter.

Padleled Vestfold

• Sommeren 2018 åpnet landets første, sammenhengende padleled. Prosjektet  gjennomføres i samarbeid med 11 kystkommuner og Oslofjorden friluftsråd. Mens selve padleleden skal være ferdig skiltet og merket til sommersesongen 2018, vil etableringen av overnattingsplassene skje gradvis. Før denne sommeren er de to første overnattingsplassene skal stå klar allerede neste sommer. En på Ildverket utenfor Tjøme og en på Vestre Bolæren utenfor Nøtterøy. Finansieringen er et spleiselag mellom fylkeskommunen, kommuner og statlige tilskuddsmidler.

  

Publisert 16. mai 2020 kl 04.00
Sist oppdatert 13. mai 2022 kl 09.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen