Fjällräven inviterer til hundekjøring i nord

Etter flere år med suksess, gjentar Fjällräven sitt hundekjøringseventyr. Igjen vil en gruppe på 20 eventyrlystne mennesker med liten eller ingen erfaring med hundekjøring, få muligheten til å kjøre hundeslede over den arktiske villmarka, 200 kilometer nord for polarsirkelen.

Sist oppdatert: 8. november 2013 kl 11.46
fjellreven polar
Populært: I fjor søkte over 500 mennesker om å bli en av de 20 som får delta i Fjällräven Polar. Foto: Fjällräven
Lesetid: 3 minutter

Fjällräven Polar er et over 300 kilometer lang vintereventyr som krysser den arktiske tundraen, fra Signdaldalen i Norge til Jukkasjärvi i svensk Lappland.

Deltakerne kommer fra hele verden, der halvparten er valgt av Internett-stemmegivning, resten av Fjällräven.

I fjor søkte over 500 mennesker fra ti ulike land om plass, og over 80.000 mennesker stemte på sine favorittkandidater på Facebook. 

Åpent for alle

2014-turen blir fra 8. til 12. april, og påmeldingen åpner 14. november. 

Her er ruta, med start i Signaldalen.
Her er ruta, med start i Signaldalen.

Fjällräven Polar er for nysgjerrige folk som ønsker å lære mer om å reise gjennom villmarken vinterstid.

For å hjelpe deltakerne og håndtere situasjoner som de ikke har noen tidligere erfaring med, vil Johan Skullman og Kenth Fjellborg, to av Sveriges ledende utendørseksperter, være til stede med tips og råd.

Vintervakkert i nord. Foto: Fjällräven
Vintervakkert i nord. Foto: Fjällräven

– Vi ønsker å gi vanlige folk muligheten til å oppleve hvor fantastisk friluftsliv kan være vinterstid. Vi vil vise at med riktig utstyr og forberedelser, kan de kunne glede seg over et eventyr de vil huske for resten av livet, sier Andreas Cederlund, Event Manager hos Fjällräven.

Personene velges etter hvordan Fjällräven tror de vil passe inn i den øvrige gruppen.

Tross alt kan det være en krevende tur, og det er viktig at deltakerne kan hjelpe hverandre.

– Det var utrolig spennende å følge deltakerne i fjor. Flere av dem hadde aldri sovet i telt om vinteren før, men de viste utrolig oppfinnsomhet og entusiasme når de måtte sove under stjernene etter bare et par dager med coaching, sier han. 

Våknet med snø i ansiktet

Andrea Ørjasæter Aaland fra Molde og Andreas Roksvåg fra Bergen var norske deltakere på fjorårets tur. 

– Det var veldig artig å kjøre hundespann, og flinke mentorer og støtteapparat som gjorde opplevelsen enda bedre. Jeg føler meg helt klart tryggere på meg selv nå, med tanke på det å overleve under ekstreme forhold. Ingenting er umulig, en trenger bare godt utstyr og god planlegging, sier Aaland. 

Roksvåg har også gode minner fra turen:

– Livet er best utenfor komfortsonen. Hvor kult er det ikke da å dra på hundesledetur i den arktiske sirkelen når du aldri har vært i nærheten av noe slikt før? Mitt beste minne fra turen er fra den nest siste dagen. Da skulle vi sove under åpen himmel i soveposene våre. Når mørket kom kunne man ligge og se rett opp på stjernene, det var helt magisk. Og så er det ganske morsomt å våkne opp dagen etter av at det ligger et pent lag med snø i ansiktet ditt, sier Roksvåg 

For å søke, må du laste opp en film eller bilde på Fjällräven nettside og forklare hvorfor akkurat du bør gis en plass i Fjällräven POLAR 2014

Påmeldingen åpner 14. november, og varer til 10. desember.  

Publisert 8. november 2013 kl 11.46
Sist oppdatert 8. november 2013 kl 11.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen