Finnmarksløpet 2013 starter lørdag 9. mars, med en 500 kilometer og en 1000 kilometer lang løype. 560 frivillige sørger for at løpet er mulig å gjennomføre, med rekordstort antall deltakere. 126 spann setter ut fra Alta hvor lange dager foran og bak sleden venter. 500 kilometer-spannene forventes å komme inn på mandag, mens 1000 kilometer-spannene vil være ute helt til torsdag.

Hva blir den største utfordringen til kjørerne underveis i løpet?
– Det er mye mer snø enn vanlig i Finnmark, og store snømengder blir nok den største utfordringer for spannene i år, sier informasjonsansvarlig Morten Broks

Finnmarksløpet_Foto GEIR STIAN A LARSEN
Finnmarksløpet_Foto GEIR STIAN A LARSEN

Det høye antallet deltakere har ført til utfordringer for arrangørene, men Broks melder at alt nå er klart for årets løp. Seksten veterinærer passer på at hundene får den pleien de trenger, og Finnmarksløpet har gjennomført en rekke nye tiltak for å forbedre dyrehelsen ytterlige under løpet.

Det vil være mulig å følge spannene underveis i løypa med GPS-tracking. I tillegg har Finnmarksløpet satset stort på live-TV underveis i løpet, og du vil få oppdatert informasjon, intervjuer og filmsnutter fra kjørernes GoProkameraer på Finnmarksløpets hjemmesider. 

Kart over løypene (klikk på kartet for større bilde): 

Finnmarkslopet-kart%202012%20FULL
Finnmarkslopet-kart%202012%20FULL