23. – 24. august: Gigg i gokk, Brandbu (NY!)

En fersk festival som arrangeres på Åstjern, som ligger idyllisk til én mil inn i skogen fra Brandbu, og kun én time fra Oslo. Hit kommer Raga Rockers, Rvthless, Oliver Hohlbrugger, Ida Maria, Amund Maarud &

Lucky Lips, Hilma Nikolaisen og Smørbukk. Blir det dårlig vær, blir konsertene i lavvo. 

30. september - 1. august: Folven Sykkelfestival, Stryn

For 7. året arrangeres Folven Sykkelfestival for terrengsyklisten. Masse flotte stier i Stryn, med eller uten guide. Det blir konkurranser, kurs og afterbike på legendariske Folven Camping.  

11. – 13. september: Fjellfilmfestivalen, Gjendesheim

Legendarisk fjellhelg med gode sjanser for å møte både kjente og ukjente venner! Masse film, turmuligheter og spennende aktiviteter ved inngangen til Jotunheimen. 

Høstfargene er på plass når Fjellfilmfestivalen går av stabelen. Foto: Thor Håkon Ulstad
Høstfargene er på plass når Fjellfilmfestivalen går av stabelen. Foto: Thor Håkon Ulstad

LES OGSÅ: Her er den nye fjellfilmsjefen

30. august – 8. september: Friluftsliv for alle, Vestre Toten 

Festivalen er en del av Friluftslivets uke. Her blir det seminarer, foredrag med blant annet Thor Gotaas og aktiviteter for store og små. 

LES OGSÅ: Jakka til Thor

30. august–1. september: Klatrefestivalen, Nissedal

Hvert år er deltagere, frivillige, sponsorer, guider og instruktører med på å skape magiske opplevelser i Nissedal. Hit kan du komme som både nybegynner og erfaren.  

6.–8. september: Oppdal stisykkelcamp, Oppdal

Det meste ligger til rette for fin høstsykling denne helga. Noen av Norges aller råeste sykkestier finnes her. Turene arrangeres ut fra vær og føre.  

Vincent er en fransk eventyrer som klatrer, seiler, surfer og går lange skiturer. Han kommer til Ekspedisjonsfestivalen.
Vincent er en fransk eventyrer som klatrer, seiler, surfer og går lange skiturer. Han kommer til Ekspedisjonsfestivalen.

18.–20. oktober: Ekspedisjonsfestivalen, Sæteren Gård (NB! AVLYST)

Årets festival flyttes fra Kobberhaughytta, som er stengt på grunn av oppussing. Til Ekspedisjonsfestivalen kommer profilerte eventyrere og få spennende foredrag og inspirerende turhistorier. Du kan bli med på kurs der du blant annet lærer førstehjelp, bruk av kart og kompass, gps og andre ting som kan være nyttige for deg som vil på tur eller ekspedisjon.

Kjenner du til flere festivaler som bør være med på lista? Tips oss!

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel