Her er den nye Fjellfilm-sjefen

Onsdag slippes billettene til Fjellfilmfestivalen 2019. Tonje Sameien er ny festivalsjef.

Sist oppdatert 2. april 2019 kl 07.00
NY FJELLFILM-SJEF: Tonje Sameien overtar som ny festivalsjef for Fjellfilmfestivalen, som arrangeres på Gjendesheim 13.-15. september.. Foto: Kristoffer H. Kippernes
NY FJELLFILM-SJEF: Tonje Sameien overtar som ny festivalsjef for Fjellfilmfestivalen, som arrangeres på Gjendesheim 13.-15. september.. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Hva slags forhold har du til Fjellfilmfestivalen? 

– Fjellfilmfestivalen er relativt nytt for meg. Jeg har vært der to ganger, en gang som gjest og en gang i kulissene. Når det er sagt så er jeg et friluftsmenneske og Fjellfilmfestivalen som konsept passer meg midt i blinken. Jeg tror det blir et spennende og givende arrangement å være med på. Jeg er jo også veldig ydmyk som får sjansen og ikke minst ta over etter tidligere festivalsjef, Maritha Bjørnbeth.

Hvordan er profilen til Fjellfilmfestivalen? 

– Visjonen er å tilrettelegge for uforglemmelige opplevelser i naturen, med gode filmopplevelser og det synes jeg fungerer bra. Fjellfilmfestivalen er ganske annerledes sammenlignet med andre filmfestivaler, hvor Fjellfilm er mindre bransjerettet enn andre. Siden festivalen er plassert midt i Jotunheimen, vil en av bivirkningene selvfølgelig være at folk vil ut på tur. Derfor prøver vi også å legge til rette for at deltakerne kan delta på ulike turer og kurs. Men hovedfokuset vårt vil alltid være på film.

Hva blir annerledes med deg som festivalsjef?

– Vi har fått økt ressursene til filmprogrammet i år og har nå en filmkomité som jobber med å sette filmprogrammet. Når det er sagt så er dette ting som har vært planlagt lenge før jeg kom inn. Mitt fokus er å videreføre de gode Fjellfilm-verdiene som festivalsjefer før meg har hatt. Dessuten er det viktig å påpeke at jeg ikke er helt alene heller. Fjellfilm-organisasjonen består av en ledergruppe på vel 10 personer som jobber sammen om å lage en så bra festival som mulig. Vi kommer til å fortsette å vise filmer med naturtema, og også vise mangfold gjennom kortfilmer, spillefilmer og dokumentarer innen ulike typer friluftsaktiviteter.

Nytt av året er nok Fjellfilm-stipendet, som skal gi støtte og bidra til at gode filmprosjektet kan bli en realitet. Vi har allerede delt ut årets stipend, og det blir interessant å se resultatet av disse filmene under Fjellfilm i år.  

LES OGSÅ: Disse får fjellfilmstipendet

Har dere fått tilbakemeldinger fra Fjellfilmpublikummet som kommer til å påvirke årets festival? 

– Ja det har vi. Vi jobber hele tiden med å bli bedre og gjøre mer av det som folk liker, både av turer og aktiviteter og filmer. Folk har mange ulike interesser, og vi ønsker at også det skal gjenspeile programmet. En nyhet er kokkekonkurranse i regi av MSR, og det kommer til å bli kult. 

FJELLFILMFESTIVALEN

Fjellfilmfestivalen arrangeres på Gjendesheim 13.–15. september.

Billettsalget åpner 3. april kl. 12.00.

Vi har smugkikket på programmet og ser at klatrelegenden Tom Randall kommer, eventyrseileren Tobias Hatløy og @slappavlittda-paret. Er det flere? 

Torkjell Hurtig kommer også! Fellesnevneren er at det er folk som man kan bli inspirert av og relatere seg til. Det blir ellers noen drypp framover etter hvert som mer av programmet faller på plass.    

Noen du drømmer om at kommer? 

Kronprinsen. Nei, si det.. Masse folk som er med på å lage god stemning. Det er jo et luksusproblem med foredrag, for det er så mange dyktige folk vi gjerne skulle hatt. 

Har du en favoritt-fjellfilm?

Jeg liker skrekkfilmer, som Villmark-filmene og Fritt vilt. Dronning uten land, som ble vist på Fjellfilmfestivalen i fjor var også veldig bra.  

Fjellfilmfestivalbillettene blir fort utsolgt, hvor mange er det snakk om? 

Vi har 980 billetter.  

Har det vært aktuelt å utvide? 

Det har blitt diskutert tidligere og vi har snakket om det i år også, men for Fjellfilmfestivalen er det viktigere å levere på kvalitet enn kvantitet. Det er viktigere for oss å skape gode opplevelser for 1000 personer enn 2000 der halvparten er misfornøyde. Vi er også veldig opptatt av å ivareta området rundt Gjendesheim, og ønsker å unngå å lage festival på bekostning av naturen rundt, slik at vi kan være der i mange år fremover. Fjellfilm har jo blitt en veldig stor festival og utfordringen vår blir nok å ivareta den gode fjellfilmfølelsen mens vi vokser i et fornuftig tempo.  

LES OGSÅ: Test av trådløse øreplugger

Publisert 2. april 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 2. april 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue