Den koselige festivalen i Rosendal ble avholdt for tredje gang, med førti deltagere som fylte opp hotellet. De kom fra Brønnøysund i nord til Kristiansand i sør, og både Bergen, Stavanger og Oslo stilte med deltagere, forteller Jens Leirdal fra arrangøren Bre og fjell.

– Helgen gikk særdeles bra, været var strålende, og det var svært blide og fornøyde deltakere. Litt nysnø skadet heller ikke på lørdagen.

Annonse

Festivalen har vært heldig med været alle tre årene den har blit arrangert, og Leirvåg lover å ordne fint vær neste år også.
Toppene som ble besøkt var Omnatind, Bjørndalstind, Melderskin, Geitadalstin, Ulvanosi og Brandvikhorga i Blådalen.

– Det er rikelig med snø i Rosendal, og i Blådalen kan man gå fra bilen på ski. Ellers var det skiføre fra 100 meter fra bilen i Myrdalen, så vi kan ikke klage.

Les også: Fri Flyt har testet Osprey Kamber 22

Se film fra årets festival her: 

UTE-ambassadør Berit Urke var med, og hun forteller fra helgen:

Skientusiastene hadde reist fra fjern og nær for å være med på vårskikjøring  og guidede turer i regi av UTE og Bre og Fjell denne helgen. Innlosjert på hotellet eller under en duk i det fri, fikk deltagerne fredags kveld en lett oppvarming med blant annet foredrag og informasjon om turmulighetene de hadde foran seg. Været ble møysommelig gjennomgått og de aller fleste meldte seg på en av de utvalgte turene før det var på tide å finne loppekassa.

Lørdags morgen våknet vi til noen dråper i lufta, i tillegg lå tåka lavt og kunne for en uerfaren sjel ha virket demotiverende. Men vi visste bedre: Takket være analysen av Yr dagen før, var det ingen som hang med nebbet eller klagde på været. Her skulle man ut på tur, enten til Bjørndalstind eller Geitadalstind. Undertegnede valgte sistnevnte og dro sammen med tre grupper til Uskedalen. Vel fremme ble utstyret sjekket og små justeringer gjort, før gruppene en etter en la i vei med skia på sekken. Etter 500 høydemeter  hadde været bedret seg og tåka begynt å letne. Vi tok på skia og de festlige og ikke minst dyktige tindeveglederne  Stein, Sokken, Håvard 1 og Håvard 2, førte oss oppover mot målet og ga flere gode tips underveis som er kjekke å ha med videre i bagasjen. Til slutt stod vi sannelig på toppen av Geitadalstind (1210) og sukket og bar oss, i positiv forstand, mens vi skuet ut over fjord og fjell så langt øyet kunne se. Etter en rast valgte flere å gå videre til nabotoppen Ulvanosa (1246), hvor flanken lå ertende uberørt og svært innbydende og bare ventet på besøk. 20 cm med nysnø gjorde nedkjøringen til en drøm og vi kunne konstatere at livet, det er herlig.

Les også: Fri Flyt har samlet alle nyheter, reportasjer, produktomtaler og tester om Sweet Protection.

Flere timer senere med nye bekjentskaper og topper i ermene, kom vi tilbake til hotellet og det var tydelig at flere hadde glemt å smøre nesetippen. Men det dvelte man ikke videre ved da det ble dratt igang afterski og stemningen, om mulig, steg enda flere hakk. Middag ble det også, selvskutt hjort stod på menyen og skrubbsultne skikjørere fikk spist et herremåltid før det ble foredrag, påmelding til morgendagens turer og slarving utover kvelden.

Søndag var det blå himmel og rett og slett fantastisk turvær. Noen skulle  sette livet på spill og kjøre en heftig renne på Melderskin og andre tok kanskje en tur de valgte bort dagen før. I tillegg ble det arrangert skredkurs. Jeg og tre til tok turen til Blådalen og besteg knipsende Brandvikhorga (1036) i nydelig vårsol, med panoramautsikt mot blant annet Folgefonna og Blådalshorga. Det var mildt sagt en sabla fin avslutning på en intim og flott festival.

Og igjen kunne vi konstatere at livet, det er virkelig herlig.

Se bildeserie fra Berit her:

Les også: Skispillet Shredsauce