Toppturer, fjellskiturer, inspirerende foredrag, familieturer og fjellbarnehage. Verdens første UTEcamp ble tatt godt i mot, og UTEcamp-sjef, Marit Vidnes, er fornøyd med helgen.

– Det har vært veldig gøy å arrangere en ny festival på et nytt sted for alle UTEs lesere. Det var spesielt gøy å se så mange voksne som kom seg på tur mens barna lekte på hytta og koste seg. Foredragholderne var inspirerende, og de guidede turene var populære.

Etter premieren på UTEcamp er det ikke umulig at det er kommet noen nye tilskudd på turlista. For denne helgen har mange av de voksne kommet seg på topptur, og noen av de eldste barna fikk også være med på familietopptur. De yngre barna ble tatt godt vare på i fjellbarnehagen. Der har de likevel ikke sittet på rumpa. 

– Barna fra ett til åtte år ble delt opp i tre grupper etter alder, med en pedagogisk leder for hver gruppe. Det har vært masse aktitveter, både inne og ute, blant annet akebakke, skileik, hopp, langrennsløype, snøhulegraving og kuleløype. Lavvodisco ble en stor suksess, og barneskirennet fikk stor oppslutning. Barna storkoste seg og foreldrene kunne slappe av og vite at barna hadde det bra.

Men UTEcamp er ikke bare for barna, også de voksne fikk turopplevelser, med skiturer, toppturer, foredrag og konsert. Miksen av barnefamilier og de som kom uten barn har også fungert utmerket, forteller Vidnes. 

– Vi har fått tilbakemeldinger på campen, og mange lurte veldig på om det blir gjentatt neste år.

Blir det det?

 – Ja det gjør det, datoen blir annonsert om ikke så lenge!