Vil du få med deg de siste restene av snø i Østmarka, kan du ta turen til Sandbakken og få med deg foredrag på samme tid.
Skisesongen nærmer seg slutten i Østmarka, men det er fortsatt mulig å gå på ski inn til hytta. 

– Det er fortsatt brukbart skiføre, bedre enn de fleste tror, forteller Even Saugstad på Sandbakken. – Men det begynner å bli noen hull, særlig nær startstedene for skiturene, men innovber er det veldig bra. Jeg var selv på skitur både i går og forrige dagen, og det er særlig bra på vannene som har 70 - 80 cm tykk is.

Vil du heller ta beina fatt er det 700 meter å gå til markastua fra parkeringsplassen med innkjøring fra Enebakkveien rett sør for Sværsvann.

Markaviser 
Visesanger, gitarist og komponist Jørn Simen Øverli har samlet viser fra Oslomarka, og nå presenterer han et utvalg av disse på Sandbakken markastue i Østmarka i Oslo. Øverli har nylig gitt ut CD og bok med markaviser. Her er det kjente og ukjente folkeviser og små stubber hvor inspirasjon og innhold er hentet fra setermiljø, tømmerhoggerslit, friluftsliv og hjemmefrontaktivitet under krigen. Dette blir skildret på både vemodig og (mest) muntert vis. Tekstene er i hovedsak hentet fra Krokskogen og Nordmarka, men Øverli lover også et par sanger fra Østmarka på visekvelden.

Tid: Torsdag 11. april kl 19.00
Pris: 100 kr 

Ulvedager 
Et ulvepar har slått seg ned i Oslo Østmark, og mange er nysgjerrige på dette sjeldne rovdyret. I samarbeid med Statens naturoppsyn holder Morten Kjørstad foredrag om ulven og dens levesett fredag 19. april på Sandbakken. Ulvespesialist Moreten Kjørstad leder Rovdata som registrerer og overvåker ulv, jerv, gaupe og bjørn i Norge. Han forteller om ulven generelt og Østmarksparet spesielt – et ulvepar som forventes å få valper til våren. Bilder blir vist i forbindelse med foredraget, og det vil også være mulig å få svar på spørsmål. Etter foredraget kan du bli med ut i terrenger på nattvandring med refleksjoner rundt menneske, natur og ulv med naturveiledere fra Statens naturoppsyn. Også dagen etter, lørdag 20. april er ulven i fokus på Sandbakken. Da blir det informasjon og familieaktiviteter spesielt rettet mot barn i regi av Statens naturoppsyn fra 12.00 til 14.00.

Tid: Fredag 19. april kl 19.00 / Lørdag 20.april kl 12.00
Pris: Gratis