Tindefest og tovetid

I sommer arrangeres Norsk Fjellfestival i Åndalsnes, Romsdalen fra 7. - 14. juli. Vil du lære deg å bestige tinder, padle havkajakk, prøve elvebrett eller kanskje bli en bedre turfotograf?

Sist oppdatert: 2. juli 2013 kl 10.52
Romsdalen. Foto: Sandra Lappegard
Romsdalen. Foto: Sandra Lappegard
Lesetid: 2 minutter

I 1999 syntes en gjeng fjellfolk at for få mennesker hadde opplevd toppene rundt Romsdalen. Derfor arrangerte gjengen Norsk Fjellfestival. Tinder stod på hovedmenyen og til kvelds ble det servert foredrag og kulturelle innslag.

Tur- og fjellglade deltakere kan boltre seg i et variert friluftslivprogram – familieturer, guidede turer og tindebestigninger. I tillegg holdes det foredrag med blant annet jentene i Baffin Babes, den engelske fjellklatreren Gordon Stainforth og syklisten Knut Anders Fostervold. Festivalen holder til i Åndalsnes i Romsdalen, der lekeplassen starter i fjæra og strekker seg til toppen av for eksempel Romsdalshorn (1550 moh) eller Kvanndalstind (1744 moh).  

Festivalsjef, Solrun Sylte, sier det er artig å arrangere en festival for turglade folk som er fornøyde uansett hvordan vær og føre er.

For å markere festivalen og minnes tilbake på de siste femten årene arrangeres «15 år med naturglede» lørdag 13.juli. Markeringen ledes av Stein P. Aasheim som skal ta publikum gjennom historiske tilbakeblikk og dagsaktuelle sideblikk. Der skal også prisen «Årets Fjellgeit» deles ut.

I løpet av uken er det rundt 120 forskjellige arrangementer for deltakerne. Solrun Sylte legger til at det er friluftslivtilbud som kan passe alle, fra barnefamilier til de ivrigste fjellklatrere. Festivalen tilbyr også håndtverkskurs trenger du et nytt turbestikk kan du spikke det selv rundt et bål eller tove sitteplate til neste dags fjelltur. 

Mer info om festivalen her.

Publisert 1. juli 2013 kl 16.19
Sist oppdatert 2. juli 2013 kl 10.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen