Vinjerock avholdes i disse dager, en musikkfestival høyt til fjells. Er det musikkfolket, eller er det turfolket som flokker seg til fjells denne helgen? Billettene til årets ferstival ble borte på tre minutter, lenge før programmet var klart. Stoler festivalfolket blindt på festivalledelsens gode smak, eller er det noe annet de kommer for? 

UTE har tatt runden for å finne ut hvem den typiske vinjerockeren er, og hvorfor de kommer til Vinjerock. Noen linjer tegner seg.

I alle camper og rundt alle telt er det god stemning, det er også noe som kjennetegner den typiske vinjerockeren, ifølge dunjakkekledde gladgutter dypt nede i campingstolene:
– Over 1000 meter blir alle joviale, og vi kan la mobilene ligge til lading hvor som helst, uten å være bekymret for at de skal være borte når vi kommer tilbake.

LES OGSÅ: Vinjerocks tindeklassikere

Og er det bare dunjakker å finne i campingstoler og i telt?
– Det er også noen innslag av mariusgensere og anorakker, men de er i klart mindretall. 

Men det legges ikke skjul på at musikken også spiller en rolle:
– Vinjerock må ikke hvile på laurbærene, de må levere på musikkfronten. Hvis bandene vi ikke har hørt om ikke leverer, risikerer festivalen at vi ikke kommer tilbake til neste år. Totalpakka må være bra nok, og der inngår både god stemning og musikk. Selv om stemningen kanskje er aller viktigst.

LES OGSÅ: Klatreskolen: Slik brukes kilene

LES OGSÅ: Tips for å bli en bedre klatrer