– Banff Mountain Book Competition er Oscar-prisen for fjellbøker, en større anerkjennelse kan du ikke få i vår bransje, sier Erlend Sande, ansvarlig redaktør i Fri Flyt AS.

The Banff Mountain Film and Book Festival hyller fjellitteratur og friluftslivfilmer, samler sammen filmskapere, forfattere, forleggere, redaktører, fotografer, idrettsutøvere, eventyrere og - selvfølgelig - lesere.

– Jeg er helt målløs. Dette var utrolig artig og totalt overraskende. Det artigste er at jeg har fått flere utrolig positive tilbakemeldinger på boka fra guider og andre som har brukt den. Så det viser at vi har truffet veldig bra med innhold og konsept, sier Espen Nordahl.

ski_touring_troms
ski_touring_troms

Publikum blir servert foredrag, filmer, høytlesning, boksignering, seminarer og mye mer. 

LES OGSÅ: Banff Oslo

I bokkonkurransen er det flere kategorier, der Toppturer i Troms er under guidebøker og konkurrerer med tre andre bøker. Boken er en guide til et av verdens beste toppturområder. 

– Gratulasjonene går først og fremst til Espen Nordahl, som har gått alle turene, fotografert alle fjellene og laget en fantastisk bok. Men vi er også stolte og glade for det vi har bidratt med som forlag. Vi tror nominasjonen kan bety mye for markedet både for denne boka og for de andre bøkene vi gir ut på engelsk, sier Erlend Sande.

Ski Touring in Troms kom ut i mars 2013 og er oversatt av Christopher Glass.

Kategorivinnerne blir annonsert i oktober og er med i kampen om "the Grand Prize" som blir delt ut under Banff Mountain Film and Book Festival, torsdag 31. oktober.  

– Bare det å bli nominert er jo stort. En eventuel pris vil selvsagt bety mye for meg og vil være gedigen inspirasjon til fortsatt å jobbe med å spre det glade budskap om det gode skiliv i nord, sier Espen Nordahl.

– Hvis vi vinner må det bli en skikkelig feiring i Tromsø, avslutter Sande.

Lykke til! 

Fri Flyt AS har også gitt ut bøkene «Norway, naturally» av Trygve Sunde Kolderup og «The Sunnmøre Alps» av Stig Helset, Eirik Vaage og Fredrik Sigurdh på engelsk. Det er også planlagt engelskspråklige versjoner av de populære bøkene Toppturer i Norge og Toppturer i Romsdalen.