Hvert år kan du få med deg flere spennende uteforestillinger og -konserter rundt om i landet. De er populære, og ofte utsolgt lang tid i forveien. Her er noen av de spektakulære ute-opplevelsene du kan få med deg i sommer! 
Vet du om flere som burde være med i oversikten? Send oss en mail!

Heilag Olav (25.-29. juli)
Spelet om Heilag Olav er kjernen i festivalen Olsokdagene på Stiklestad, som arrangeres hvert år. Forestillingen spilles om natten, og slaget om Stiklestad, og fallet til Olav Haraldsson er tema.

Marispelet (25. - 28. juli)
Marispelet spilles på juvkanten ut mot Vemork og Rjukanfossen på Rjukan i Telemark. Det er Telemarks største spel og en spektakulært Romeo-og Juliehistorie basert på sagnet om den viljesterke Mari og hennes forbudte kjærlighet til fattiggutten Øystein. I siste scene slippes Rjukanfossen, noe som gjør dette til en fantastisk kultur- og naturopplevelse. 

Peer Gynt (31. juli-10. august) 
Mer enn 250.000 gjester har i løpet av 25 år benka seg ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen for å oppleve den klassiske framføringen av Henrik Ibsens drama i riket til Peer Gynt. I år settes det i tillegg opp en ny forestilling; Peer Gynt, Selvets keiser, og spilles 31. juli, 1. og 2. august.

Leikskeid og Eivind Fredlaus på Iungsdalshytta
Langt inn i Skarvheimen, på Iungsdalshytta, arrangeres det 17. august utekonsert med Frode Alnæs og Rita Eriksen. Det er femte året Leikskeid blir arrangert, og vi kan bare se for oss prosjektet det er å opprette scene og frakte alt inn med båt. I tillegg kan du gjennom hele sommeren få med deg fortellingen om Eivind Fredlaus, som levde i Iungsdalen.

Klemetsspelet (23.-25. august) 
Et historisk musikkspel som spilles under åpen himmel i Leirskardalen, en av innfallsportene til Rabothytta og Okstindan i Nordland. Dette skjer annethvert år, og spelet handler om samen Klemet Person som rundt forrige århundreskifte bodde sammen med familien sin under en steinheller øverst i Leirskardalen.

Pe-Torsa (22.-25. august)
I Kvelia i Trøndelag kan du få med deg en humoristisk forestilling. Pe-Torsa tar utgangspunkt i hverdagslivet i Kvelia på 50- tallet og både de små lokale hendelser og utviklingen ute i den store verden får sin oppmerksomhet på en humoristisk måte. Her er det nytt manus hvert år, og historien fortsetter fra året før, men du trenger ikke ha fått med deg tidligere forestillinger.