Toppturer, sol i teltveggen og diskogeiter på låven. High Camp er toppturfestivalen som samler folk til fjells med toppturer, kurs og foredag. Etter tolv år i bransjen har High Camp blitt til tre festivaler i Lyngen, Hemsedal og på Turtagrø. Det er fortsatt mulig å ta turen til High Camp Hemsedal, og vi har tatt en prat med festivalsjef Eyvind Setrom om helgens festival:

Hva blir høydepunktene på årets High Camp Hemsedal?
– Nå ser det ut til at været blir et skikkelig høydepunkt! Låven, som er nyoppusset og et naturlig samlingspunkt, blir også et høydepunkt på festivalen. Der vil det blant annet bli foredrag, levende musikk og diskogeiter. Sponsorene kommer også til å være på Låven, så vi får alt samlet på et sted.

Lillematterhorn_jørgen
Lillematterhorn_jørgen

Er det fortsatt mulig å ta turen?
– Ja, det er flere billetter igjen, så det er bare å bli med. Det er mulig å sove inne på Fausko skysstasjon eller sove ute. Da kan du låne telt av Hilleberg gratis. 

Hvorfor bør folk komme til Hemsedal i helgen?
– For å få gode skiopplevelser med dyktige guider i et undervurdert fjellområde. Òg for å få en skikkelig god sosial opplevelse med et naturlig samlingspunkt på Låven. Selvsagt vil du også få mingle med skififfen, teste utstyr fra sponsorene og finne ut hva en diskogeit er! 

Festivalsjefen har testet forholdene i Hemsedal i helga, og kan melde om fin snø i lesidene. Se filmen fra turen.

Les mer om festivalen her.