High Camp Hemsedal har blitt arrangert for andre gang, i år på Fausko Skysstasjon. Mye vind og vær preget helgen, men deltakerne kom seg ut på tur både lørdag og søndag. - Det har vært turer og kurs på dagtid og på kvelden har vi hatt foredrag, kurs, filmvisning, quiz og musikkinnslag, forteller festivalsjef Marit Vidnes.

Jørgen Aamot i Fjellet Kaller har hatt ansvaret for tur og kursopplegget under helgen, han er fornøyd med helgen til tross for utfordrende vær, snø og sikt. - Værforholdene har jobbet litt imot oss, men på tross av det har nesten hundre personer vært på tur i Hemsedalsfjellene både lørdag og søndag. Folk har lært mye og vært fornøyd når de kom tilbake, og jeg er veldig fornøyd med opplegget, sier Jørgen Aamot.

Annonse

En av deltakerne som var med på High Camp Hemsedal i helgen var Henning Paulsen. – Jeg har lært masse denne helgen, blant annet skikjøringsteknikk, om sikkerhet i fjellet, litt om skred og hvordan man skal bevege seg når man er flere på tur. Det har vært mye vind, det har gjort det tyngre å være på tur, men jeg ser på det som ekstra trening.  Det beste med helgen har vært frikjøringskurset til Asbjørn Eggebø Ness, så kommer det sosiale som en veldig god nummer to, sier Henning Paulsen.

High Camp Hemsedal var den første av de tre High Campene som arrangeres i år. Nestemann ut er High Camp Lyngen fra 12.- 15. april og så avsluttes det hele med en verdens største topptursamling, High Camp Turtagrø 3.- 6. mai. Alle arrangementene er utsolgt.

Asbjørn

Asbjørn Eggebø Ness og Per Ola Seim holder frikjøringskurs. Foto: Sverre Hjørnevik