– Det snødde i går kveld og i morges, men nå er sola i ferd med å titte fram, forteller festivalsjef Marit Vidnes på Turtagrø i Vest-Jotunheimen. 

Det er sjelden at det har vært så mye snø på Turtagrø på denne tiden av året som nå. Sterk sol de siste dagene har varmet opp syd- og vestsidene, som har medført mange små og mellomstore våte skred i solvendte heng mens man fortsatt finner tørrsnø på nord og øst. Det har vært en del vind i høyden og man må være litt flink til å lete om man skal finne løssnø, det siste døgnets påfyll har kanskje løst det problemet. I morgen varsles det attpåtil sol.  

Annonse

Nærmere 600 glade skifolk er ventet til High Camp i løpet av helgen, og de fleste kom i går. I ettermiddag skal Alexander Gamme holde foredrag om verdens lengste skitur og det blir skredforedrag med NGE og NVI, det blir skifilmvisninger og selvfølgelig blir det afterski.  De som reiser i dag kan merke seg at Tindevegen fra Årdal til Turtagrø er åpen og ikke nattestengt, mens Sognefjellsvegen er nattestengt fra kl. 20:00 til 08:00. 

Fri Flyt kom tidlig til Turtagrø. Se bildeserie fra dagene før: 

Det ryktes for øvrig om at det kommer rojale gjester til High Camp i år, men Vidnes vil ikke bekrefte det.