Torsdagen kom med strålende sol, og rimelig mye vind. Eller ”vind som pokker”, som dæm si hær. Men innen fredag skal vinden roe seg betraktelig, og det er bra for de nærmere femti deltagerne som er samlet i Lyngen. Espen Nordahl fra Midnight Sun Mountain Guides (MSMG) er festivaloverhode i Lyngen, og forteller om vekslende forhold.
- Været er litt både óg, det er meldt litt nedbør, men vinden har løyet fra gårsdagens kuling. Det er også bare bra med litt nedbør, for vi trenger litt påfyll med snø nå. Jeg tror det uansett blir en kjempebra helg, og været kan man ikke gjøre noe med.

Turene bestemmer de erfarne guidene fra MSMG i forkant av dagens, og fredagens turer er som følger: Gilavarre 1140 moh, Storhaugen 1142 moh, og Daltinden 1530 moh.
– Vi har et godt utvalg, med to litt enklere topper, og en mer krevende. Alle tre er fine opplevelser, som ligger litt i le og som vi håper har god snø, forteller Espen.
Hva er din favoritt av de tre?
– Jeg er veldig glad i Storhaugen, det er det perfekte skifjell, der det fra havnivå er stigning hele veien, og gir en fin opplevelse.

Annonse

I forkant av HighCamp har det vært folk fra MSMG ute i området for å sjekke forholdene. Torsdag var også Fri Flyts utsendte på tur, og fant brukbar snø i skogen og litt snø oppover.

Film: Matti Bernitz
Redigering: Henrik Breuer