– Toppturer er en helårsaktivitet, og hvorfor skal man vente helt til våren og det folk kaller topptursesongen, for å gå på topptur?
Aamot inviterer alle til å oppdage toppturmulighetene i Hemsedal. 14.-16. januar arrangeres årets første High Camp, der du i tillegg til toppturer kan velge mellom tre ulike kurs: Skredkurs, frikjøringskurs og toppturkurs.

Hvorfor skal man bli med og gå på toppturer i Hemsedal i januar?

Annonse

– Noe av det beste med toppturer er jo at du kan velge å gå akkurat der du vil, du kan velge både veien opp og ned fra øverste hylle. I Hemsedal får du tørr og fin snø, og ofte i bøttevis i januar. Men med vintersnø må du også ta hensyn til skredfaren, og ha fokus på dette. Under High Camp Harahorn er du med på tur med tindeveileder, og har hele tiden profesjonelle guider med som vurderer farene underveis, forteller Aamot.

På High Camp Harahorn kan du bli med på flere ulike toppturer, blant annet en av Aamots favoritter, Svarthetta.
– Svarthetta er et spennende og variert fjell med flere flotte nedkjøringer, både bratte og slakere varianter. Både Kvitingane og Såta er andre eksempler på topper som skal bestiges under High Campen. I januar er det lyst i åtte-ni-tida, og mørket er på plass rundt fem. Men likevel skal det være god tid til å bli sliten på, før badstue og tre-retters middag venter inne på Harahorn.

Hvor kaldt er det egentlig i Hemsedal på denne tiden?
Det er jo minusgrader, men det å være på topptur på vinteren er helt spesielt. Du får et fantastisk lys, og når du ser ut over de flotte omgivelsene, og hele fjellet er sporløst, det er magisk.

topptur nibbi des 08 002