Før lunsj gikk turen til Dyrhaugsryggen videre ned i Ringsdalen og opp på Store Ringstind. Etter lunsj bar det ut igjen, denne gangen på Steindalsnosi, og videre over til Fannaråken ned i Helgedalen.
– Det var kjempefine turer, med fint vær tidlig og litt mer skya utover dagen, forteller Nils. – Det var til og med snø i lufta på Fannaråken på ettermiddagen. Siden det var overskya gjorde sola lite med snøen, og det var stort sett ganske hardt hele dagen. Men vi fikk likevel fine svinger i sløsj både mot ned mot Ringsdalen og mot Helgedalen.

Det hører med til historien at Emelie Forsberg, svensken i resepsjonen på Turtagrø, var med på alle toppene.
– Etter at siste toppen var unnagjort, og vi skulle gå ut Helgedalen, begynte hun å løpe. Da var ikke jeg så fornøyd, smiler Nils.

Annonse

Hvordan er forholdene på fjellene rundt Turtagrø nå?
– Sånn det er nå så er det hardt på morgenen og formiddagene i alle hengretninger, så lenge det ikke blir mye varmere. Utover dagen tiner det i solfyllte heng, men i dag var det minimalt siden det var overskya mesteparten av dagen. Vi kan forvente oss tilsvarende snøforhold resten av helga. Det kan være praktisk med stegjern og isøks på mange av de aktuelle turene. 

Hvor mye snø er det?
– Det er nok snø, og man kan skli ut hele Rinsgdalen på ski, og nesten hele Helgedalen. 
Også kryr det av lemen, til og med på toppen av Fannaråkvarden lå det to døde. 
 

Hvilke topper er mest aktuelt å legge føringsturene til?
– Siden det er så hardt - og om det ikke skjer noe drastisk med snøen -, blir det begrensa hvor bratt man kan kjøre. Men alle klassikerene er mulige kjøre, sånn som Dyrhagstind, Lauvnostind, Steindalsnosi, Fannråken, Ringstind, og også flere turer i Smørstabbtindmassivet. I tillegg blir det kanskje også en tur i Jostedalen.

Hva kan du si om skredfaren?
– Sånn som forholdene er nå med kaldt om natta, og relativt kaldt om dagen, er skredfaren nå liten. Men vi kan vente en økning om det blir varmere utover dagene. Snødekket er generelt stabilt i alle hengretninger, selv i høyden, men vi kan forvente at den vil øke om værmeldingen slår til og varmen stiger mye. Spesielt om vi får sol bør man være obs i syd- og vestheng på ettermiddagen.