Nytt av året er nemlig en egen amatørfilmkveld, der det er med fagfolk som gir tilbakemelding etter filmvisning. Festivalsjef Ola Njå Bertelsen gleder seg til å se mer av filmer som hobbyfotografene lager.

– Dette er en kjempemulighet til å få tilbakemelding på det man lager selv, og jeg tror det blir gøy å se hva som finnes av film blant turfolket, sier han.

Annonse

De som har en fjellfilmskaper i magen kan også søke Fjellfilmstipend. Send søknad innen 10. august, da er du med i konkurransen om 10 000 kr til å lage drømmefilmen din. Resten av helgen lover han mye god film og gode foredragsholdere. Blant annet kommer klatrer Jarle Trå med sitt Everestforedrag. Leo Houlding, en av verdens beste klatrere, forteller om klatring på Baffin Island.

– Årets festival blir steinbra, med mye god fjellfilm. I tillegg blir det mulighet for å bli med på ekstra mange fellesturer i år, der grottetur er nytt av året. Man bør ikke gå glipp av denne helgen på Turtagrø, avslutter festivalsjefen.

Fjellfilmfestivalen arrangeres 10.-12. september på Turtagrø i Jotunheimen. Les mer på www.fjellfilm.no, og kjøp billetter på www.eksponert.no