Høstens festivaler er godt i gang med planleggingen, og programmet snekres sakte men sikkert sammen. Fjellfilm og Fjellitteratur er klare for innrykk, og har begge gamle favoritter og spennende nyheter å friste med på programmet.

Fjellfilmsjef, Marte Strand, gleder seg til å kunne gi festivaldeltakere en enda bedre og bredere aktivitetsprofil:
– Vi kommer til å videreføre fokuset på de lokale mulighetene i området. Vågå og omegn er for eksempel et velkjent paraglidingsområde, og det har vi lyst til å utforske mer. Det blir i tillegg selvsagt kajakk, rafting, juving og stisykling. Det blir også bedre muligheter til å komme seg ut på tur på egenhånd, ved at det blir satt opp busskyss til naturlige utfartssteder i området. Programmet kommer til å bli lagt opp slik at det er større mulighet til å få med seg alt, og mange av foredragene og filmene blir vist både lørdag og søndag.

I fjor ble festivalen utsolgt en måned før start, og festivalsjefen har ett klart råd til fjellfilmfolket:
– Lytt til erfarne fjellfolk, kjøp billett i tide!

To uker etter Fjellfilm blir det litteraturfestival på hotell Finse 1222. Fjellitteratur legger opp til en intim og koselig litteraturfestival både for deg som leser klassisk fjellitteratur og skjønnlitteratur.
– Vi kommer til å ha guidede turer, fellestur med høytlesning, spennende foredrag og konsert. Det blir skrivekurs og fotokurs, frokostsamtaler om fjell og god stemning! Nytt av året er at også Finsehytta blir med på festivalen, sier festivalsjef Henriette Larsen

Billetter til både Fjellfilm og Fjellitteratur finner du på ffshop.no fra fredag 1. mars klokken 12.00.

Les mer om Fjellfilm

Les mer om Fjellitteratur