Fjellfilmfestivalen 2009 har flere nyheter - og mye er også som før; det blir flere innendørsscener på Turtagrø, sirkustelt og stor utescene. Det settes opp busser fra Oslo, Bergen og Trondheim og det blir et knallsterkt program med foredragsholdere og filmer. De fleste bor i telt rundt hotellet og det er mulig for teltere å kjøpe HappyCamper-mat. Også i år blir det samling rundt fellesgrillen og bålplassen, og lørdag formiddag er det mulig å bli med på fellesturer og på kvelden blir det dunjakkedisko.

Blant årets foredragsholdere er blant andre:

Annonse

STEIN P AASHEIM
Eventyreren Stein P Aasheim har samlet sammen sine beste turer og presenterer et slags ”Best of Stein P”-foredrag på Turtagrø.

BØRGE OUSLAND
Foredraget ”Mot alle odds” handler om Børge Ouslands turer til Nord- og Sydpolen.

I tillegg kommer blant annet Tormod Granheim for å holde to foredrag og Baffin Babes, den svensk/norske-jenteekspedisjonen som gikk over Baffin Island, kommer opp for å fortelle om turen sin!

Her er noen av nyhetene i 2009:
FUGLESTEG
På den hyggelige steinhytta mellom Hurrungane og Sognefjorden blir det et knallbra kulturarrangement lørdag formiddag der skuespiller Henrik Mestad skal lese høyt fra norsk litteratur der det skrives om fjellsport.

HØYDEMEDISIN PÅ FANNARÅKEN
Hvor passer det bedre å ha foredrag om høydemedisin enn på toppen av Fannaråken – drøyt 2000 moh? Fannaråkhytta holder åpen med servering – så i finvær blir det foredrag i hytteveggen og hvis det regner trekker vi inn i den lille, koselige hytta!

UTENDØRS FOTOUTSTILLING
På vei til en av toppene rundt Turtagrø blir det utendørs fotoutstilling. Nyt naturen – og flotte, store naturbilder!

SE STJERNENE!
Fredag og lørdag kveld monterer vi opp stjernekikkerter på en mørk plass i nærheten av hotellet. Sammen med en stjerne-ekspert kan du få innføring i hva du ser på himmelen!

NYE TURER
Har du vært med på føringstur på Fjellfilmfestivalen før – men vil prøve en ny topp i år? For første gang blir det føringsturer til Vestre Austabotntind (2100 moh) og Store Smørstabbtind (2208 moh) – i tillegg til alle de andre flotte turmålene som det har vært føringsturer til tidligere! Merk at de fleste føringsturene i år har en liten egenandel – og har forhåndspåmelding samme sted som du kjøper bussbillett og festivalpass (på eksponert.no).