Han skal fortelle om den heftige padleturen rundt Syd-Georgia, også kalt ”padlingens Everest”.

– Det er kanskje en av de mest utfordrende kystene i verden å padle. Nettopp dette gjorde det så interessant for oss. Rå natur, et helt utrolig rikt dyreliv og vanskelig logistikk gjorde det hele meget spennende, sier Simen.

Annonse

Simen er 39 år gammel, er gift og har to barn. Han har padlet kajakk siden 1994, og er veldig glad i å være på tur. Kanskje får vi under foredraget på High Camp også høre litt om hvordan kajakkene til Simen og turkameraten ble knust av en isbjørn under en tur rundt Spitsbergen for noen år tilbake.

– Ingen av oss fire som dro på ekspedisjonen er profesjonelle eventyrere, og jeg tror det er viktig for de som er interessert i turer som denne at de ser at ”vanlige” mennesker kan planlegge og gjennomføre drømmene sine. Det er bare kreativ tenking og planlegging som skal til. Det viktigste steget er nok kanskje å få ”solgt” det inn hjemme hos kona eller mannen, og å få med deltagere som er motiverte, ”committed”, og blottet for evne til å syte og klage, forteller den ivrige ekspedisjons-padleren Simen.

Simen holder foredrag både fredag og lørdag under High Camp. – Jeg kan garantere at de som ser foredraget blir veldig keene på å dra på tur selv, lover Simen.