Fullklaff for Fjellfilm

I helgen var Gjendesheim fyllt opp med nærmere 900 glade fjellfolk, klare for film, fest og tur under den tiende Fjellfilmfestivalen. 

Sist oppdatert: 17. september 2012 kl 11.13
Foto: Peder Aaserud Eikeland/Fjellfilmfestivalen
Foto: Peder Aaserud Eikeland/Fjellfilmfestivalen
Lesetid: 2 minutter

– Jeg har gått rundt med en gladfølelse i magen hele helgen, forteller festivalsjef Marte Strand.

Etter ni år på Turtagrø ble festivalen i år flyttet til Gjendesheim. Billettene ble revet bort på rekordtid, og etter vel gjennomført er arrangørene mer enn fornøyd med den aller første festivalen på et nytt sted.

 – Flyttingen til Gjendesheim har gått veldig bra. Erfaringen fra å flytte til et nytt sted er vel egentlig at det alltid dukker opp små overraskelser. Men med 37 fantastisk flinke frivillige har alt gått helt utrolig bra. Alt har vært så fint, og det har vært god flyt i hele festivalen. Det kunne vært litt mindre vind, så vi slapp å avvikle amfiscenen ute.  Det var litt synd at vi ikke fikk brukt de fine publikumsplassene der, men sånn ble det nå. Den sterke vinden gjorde vel egentlig bare at deltagerne måtte lære seg litt om å sikre teltet sitt i vind, ler Strand.

Det blåste godt hele helgen, men det hindret likevel ikke spreke fjellfolk fra å komme seg på tur. Både rafting, juving, kajakktur, stisykling, klatreturer og fjellturer har stått på programmet. 

– For ikke å snakke om det hyppig besøkte klatretårnet og multisportkonkurransen. Fotokurset med Gunnar Kopperud ble også veldig populært, og også UTEs sparkesykkel- og klatrekonkurranse, forteller Strand.

Allerede nå jobbes det med å sette ny dato for neste år, og Strand gleder seg stort.

Se flere bilder her

FJELLFILMSTIPEND

Med over førti filmer på programmet ble det vist mye bra fjellfilmer under festivalen. Og også amatørene har sin plass på Fjellsilm. Av ti nominerte amatørfilmer, ble det til slutt UTEs frilansjournalist Mikkel Bølstad som vant Bergans Fjellfilmstipend på 10.000 kr. 
– Filmen evner å kombinere formidlingen av vakker natur, med solid historiefortelling. Ikke bare viser bidraget frem naturens kontraster i farger, lys og væromslag, den bruker også disse elementene til å formidle kontrastene i ettertenksomt alvor og barnlig lek for turens deltakere, fortalte jurymedlem Eskil Waldenstrøm under utdelingen lørdag kveld. 

Se vinnerfilmen «Glatte berg og blanke vann» av Mikkel Bølstad:

Vinneren av UT.no sin publikumspris ble Stian Aadland med filmen "Min sommmer i fjellet". Avstemmingen har foregått på UT.no, og vinneren får være med NRK natur på reportasjetur seinere i høst.

Se stemningsrapport fra fredagen:

Se stemningsrapport fra lørdagen:

Fjellfilmfestivalen arrangeres av Stiftelsen Fjellkultur, som er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening og Fri Flyt. Stiftelsen arrangerer også Fjellitteraturfestivalen på Finse 12.-14. oktober. 

Publisert 17. september 2012 kl 11.13
Sist oppdatert 17. september 2012 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen