Dette skjer på Fjellitteratur 2013

Nye bøker, gamle bøker, fotokurs, skrivekurs, fjellturer og inspirerende foredrag. 26.-29. september er det igjen klart for Fjellitteraturfestival på Finse, og spennende forfattere melder sin ankomst.

Sist oppdatert 14. juni 2013 kl 10.47
Foto: Marius Nergård Pettersen
Foto: Marius Nergård Pettersen

Festivalsjef for Fjellitteratur, Henriette Larsen forteller om et spennende program som inkluderer forfattere, foredrag og fjellturer rundt Finse 1222. Larsen forteller at festivalen har en bred målgruppe, og hun håper at møtet mellom etablerte forfattere og forfatterspirer kan bidra til et større engasjement rundt fjellitteratur og fjellkultur.
– På Fjellitteratur samles folk som er glade i natur og litteratur. Det er en veldig hyggelig festival i stemningsfulle omgivelser med foredrag, skrivekurs, høytlesning på toppen av et fjell, konsert og ikke minst en arena for diskusjoner og gode samtaler om litteratur, fjell og natur, forteller festivalsjefen.

SE HELE PROGRAMMET HER!

Festivalen er ment å inspirere til å begi seg ut på nye prosjekter, enten det er å dra på tur, skrive bok eller lage film, eller rett og slett bare ha en hyggelig og annerledes helg på Finse sammen med andre likesinnede.
– I tillegg til høytlesning på Store Finsenut med Nicolay Lange-Nielsen og konsert med Mhoo gleder jeg meg til å høre Marius Nergård Pettersen fortelle om sitt bok- og turprosjekt «Sentrumsnær villmark», sier Larsen.

Forfatteren Anne Holt er også en av de som tar turen til Finse 1222, og Larsen forteller at det blir et spennende innslag i programmet.
– Anne Holt har brukt Finse 1222 som inspirasjon og arena for å skrive skjønnlitteratur, og det blir veldig interessant å høres hennes fortelleringer rundt dette, sier Larsen.

Eventyrer og filmfotograf Petter Nyqist kommer med foredrag og kurs om hvordan man kan skape gode historier under ekstreme forhold. 

Fjellitteratur arrangeres på det tradisjonsrike hotellet Finse 1222 fra 26. – 29. september. Billetter fås kjøpt på FFshop

Skrivekurset holdes av Sigri Sandberg Meløy. Sigri er fast spaltist i UTE, og har skrevet fire egne bøker - og tre i samarbeid med Cecilie Skog. I tillegg til skrivekurset holder Sigri foredrag om en av sine store polare heltinner - Hanna Resvoll-Holmsen.

Foto: Marius Nergård Pettersen
Foto: Marius Nergård Pettersen

Fotokurset holdes av Marius Nergård Pettersen – la deg inspirere av de fantastiske bildene hans her! I tillegg til å holde fotokurset skal Marius fortelle om sitt store tur- og bokprosjekt – Oslos nære villmark.

Publisert 14. juni 2013 kl 10.47
Sist oppdatert 14. juni 2013 kl 10.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue