Vakre kvinner og gratis kaffe på besinstasjoner nevnes som det beste med Norge, men vi aner glimtet i øyet til Andy Kirkpatrick og at det er de norske fjellene som virkelig fanger. Den britiske klatrelegenden kommer til Finse for å fortelle om sitt forhold til Trollveggen, et forhold som endte godt med vellykket bestigning vinteren 2013.

– Forholdet mitt med Trollveggen startet i 1998 da jeg prøvde å soloere veggen, og endte denne vinteren da jeg klatret den sammen med Tormod Granheim og Aleksander Gamme, forteller Kirkpatrick.

Kirkpatrick har skrevet flere bøker, og forteller at den første responsen etter en klatretur ofte er at her er det ingenting å si, men etter hvert begynner de gode historiene å komme frem.

Og det er ikke bare Kirkpatrick som har mye å fortelle på på årets Fjellitteraurfestival.
Fotograf og forfatter Marius Nergård Pettersen forteller om sitt stor villmarksprosjekt; Oslos nære villmark, og han er også årets fotokursholder. Nepalekspert David Durkan snakker om sin kontroversielle bok «Penguins on Everest». UTE-skribent og forfatter Sigri Sandberg Meløy kommer med sin forestilling om polare heltinner, og hun holder også skrivekurset. Krimforfatter Anne Holt har latt seg inspirere av Finse i sin forfatterskap, og tar oss med inn i sin verden, og Petter Nyquist kommer og tar deg med på en humoristisk reise fra Antarktis, Arktis og Mount Everest.

Som vanlig blir det frokostsamtaler, fellesturer, fjellquiz og høytlesning – og ikke minst en veldig sosial helg i fjellet. 

Se hele programmet her!

Festivalen er i år flyttet en måned frem, og arrangeres på Finse 26.-29. september, og arrangeres av Stiftelsen Fjellkultur i regi av UTE og Turistforeningen.