Nåværende Festivalsjef Eirik Høyme Rogn skal overta nye oppgaver for festivalen, og dermed er stafettpinnen klar til overlevering.
Vinjerock har siden starten i 2006 utviklet seg til å bli en av Norges mest ettertraktede festivaler, med over 4000 besøkende og et billettsalg som gikk unna på tre minutter for årets festival.

LES OGSÅ: Høy trivselsfaktor på Vinjerock

Eirik Høyme ROgn. Foto: Kristian Belsheim
Eirik Høyme ROgn. Foto: Kristian Belsheim

– Sjølv om eg storkosar meg i rolla som festivalsjef er det viktig å sleppe nye krefter til. Det er sunt for festivalen si utvikling, og eg gler meg til å ta fatt på nye utfordringar, forteller Høyme Rogn i en pressemelding.

Han overlater dermed ansvaret til et nytt par hender, men stiller opp som «mentor» for den nye festivalsjefen.
– Den som tek over får dermed ei unik moglegheit til å gjere seg kjent med både festivalen og stillinga som festivalsjef, forteller Terje Gloppen, styreleder i Vinjerock. – I tillegg har vi fått opplevingsprodusenten og systerselskapet Kosa Seg AS i ryggen. Dei trår til og bidreg i mykje av det praktiske arbeidet med Vinjerock, både i planleggingsfasen og under sjølve festivalen, og vil være ein viktig støttespelar for den nye festivalsjefen.

Hva slags kvalifikasjoner må man ha som festivalsjef?
– Det er vanskeleg å gi ein fasit på det, men med arbeidsglede, eit oppriktig engasjement, gode samarbeidsevner og eit smil om munnen kjem ein langt, konstaterer Gloppen.