Verken sponsorinntektene eller påmeldingen ble som håpet, og arrangøren har valgt å avlyse arrangementet i god tid før det etter planen skulle gjennomføres.
– UTEcamp er en unik festival, med kombinasjonen av fjellski og topptur og muligheten for å ta med hele familien på tur. Vi fikk svært gode tilbakemeldinger på fjorårets arrangement og gledet oss til å dra tilbake til Leirvassbu i år. Men vi må dessverre konstatere at interessen ikke var stor nok blant deltakere og sponsorer denne sesongen, sier festivalsjef og salgssjef i UTE, Marit Vidnes.

I fjor var 100 små og store skientusiaster samlet på Leirvassbu. Årets festival var lagt til slutten av april for å få større sjanse for fint vær og vårstemning i Jotunheimen. Festivalsjefen synes det var trist å ta avgjørelsen om å avlyse arrangementet. 
– Vi er en liten gjeng entusiaster som jobber med  UTE og en slik festival er et stort løft. Slik situasjonen ble i år, er det bedre å sette alle krefter inn på å lage et godt magasin og en god nettside, sier Vidnes. UTEcamp skulle vært arrangert 24. til 27. april. UTE anbefaler selvsagt alle å dra til fjells denne helga uansett, gjerne til Leirvassbu, som har fantastiske muligheter både for fjellski- og toppturer i hjertet av Jotunheimen. Leirvassbu kommer til å ha guidete fjellski- og toppturer denne helgen.