Alle i mål

Thomas Andersen tok seieren i år som ifjor, og Camilla Ianke vant dameklassen i årets Expedition Amundsen. 23 deltagere kom i mål før stormen, men over 60 deltagere satt værfast på vidda.

Sist oppdatert: 2. mars 2013 kl 10.37
Thomas Andersen går i mål på Maurseth. Foto: Dag Oliver
Thomas Andersen går i mål på Maurseth. Foto: Dag Oliver
Lesetid: 2 minutter

Det som blir kalt for verdens hardeste pulkløp, 100 kilometer fra Haukeliseter til Eidsfjord, viste seg å leve opp til ryktet. Til og med Amundsen sleit da han skulle krysse Hardangervidda en gang i tida. Ruta deltagerne gikk er den samme Roald Amundsen gikk i 1896, som en forberedelse til Sydpolekspedisjonen i 1911. Amundsen nådde aldri fram til Eidfjord da han ble overrasket av dårlig vær og valgte å snu. Han uttalte senere at turen over Hardangervidda var vel så strevsom og farefull som hans erobring av Sydpolen. Og nå viste vidda seg fra sin stormfulle side. Lagene startet klokken 20.00 torsdag kveld, en utsatt start på grunn av stygge uværsmeldinger.

Camilla Ianke vinner dameklassen. Foto: Elisabeth Hatland
Camilla Ianke vinner dameklassen. Foto: Elisabeth Hatland

Thomas Andersen gikk i mål i Eidfjord på imponerende 21.55.46, bare fem minutt bak sin egen rekord fra året før. Camilla Ianke slo damerekorden med over sju timer, og gikk i mål på 32.14.00.

Etter 34 timer hadde 26 deltagere kommet i mål, og 51 deltagere hadde trukket seg fra konkurransen. Da det var meldt full storm utover dagen, ble de 63 deltagerne som fortsatt var underveis, holdt igjen på en av de tre sjekkpunktene, Hellevassbu, Litlos eller Viersla, til stormen roet seg.

Team UTE, med Ida Eri Sørbye og Mariann Lucie Skuncke, var da kommet til Viersla, siste sjekkpunkt før målgang.

Søndag morgen minket vinden utover morgene, men det ble innført alternativ målgang ved Bråstøl i Røldal for deltakere som befant seg på Hellevassbu og Litlos. Alle deltagerne måtte også fullføre løpet samlet, for å øke sikkerheten.

Les om konkurransen her: xtremeidfjord.no

Deltagere ved Litlos. Foto: Alberto Paladino
Deltagere ved Litlos. Foto: Alberto Paladino
Publisert 2. mars 2013 kl 10.20
Sist oppdatert 2. mars 2013 kl 10.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen