Det spiller ingen rolle om klokken er tolv på dagen eller klokken fem om morgenen, man kan oppleve alt fra kajakktur, topptur, nattbading, fjelltur i midnattssol, til multisport, fisking og klatring. Aktivitetene arrangeres av DNT ung-grupper over hele Norge.

– I år er det 25 år siden DNT ung ble stiftet, og det ønsker vi å feire, forteller generalsekretær i Den Norske Turistforening, Kristin Krohn Devold.– Med jubileumsdøgnet vil vi vise frem litt av spekteret av friluftsaktiviteter som finnes og inspirere flere ungdom til å velge en aktiv ferie i Norge. 
25 år etter at DNT ung ble dannet har ungdomsgruppa til Den Norske Turistforening vokst til å bli en av Norges største ungdomsorganisasjoner, med 30.000 medlemmer. 24.000 13-26-åringer deltok i fjor på de 500 ulike aktivitetene de lokale DNT ung-gruppene arrangerer over hele landet.
 
– Vi hører stadig at ungdommen blir latere og tykkere, at de ikke er interessert i friluftsliv og at de beveger seg for lite. Men vi opplever det stikk motsatte! For tiende år på rad har DNT ung medlemsvekst, og vi opplever stor interesse for aktivitetsferiene våre. Ungdom søker opplevelser og utfordringer, sier leder for DNT ung, Hanna Melhus.                                                                                 

Se oversikten over hva som skjer hvor her!