Vil du bli en bedre klatrer?

Bli med på klatrekurs i fantastiske omgivelser under Strynefestivalen 8. - 11. juni.

Sist oppdatert 31. mai 2017 kl 12.00
LIKE GOD SOM DETTE? Du kan være med på ulike klatrekurs under Strynefestivalen. For eksempel kurs i teknikk og fra inne- til uteklatring.
LIKE GOD SOM DETTE? Du kan være med på ulike klatrekurs under Strynefestivalen. For eksempel kurs i teknikk og fra inne- til uteklatring.

– Hvis man ønsker å få mer erfaring og kunnskap om klatring så er dette en gyllen mulighet!

Det sier Vegard Vereide som er kursleder for klatrekursene under Strynefestivalen. Han er en erfaren tindevegleder og klatrer, og skal sammen med blant andre klareinstruktør Henning Wang, holde klatrekurs fredag og lørdag under festivalen.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger de tidligere årene. Jeg har sett god fremgang hos kursdeltakerne våre. Hos oss lærer man nyttig verktøy som man får god nytte av i ettertid, forteller Vereide.

LES MER HER: Klatring under Strynefestivalen
All praktisk info finner du her: Info om festivalen

15-18-42_ordinary_1200
15-18-42_ordinary_1200

KLATREKURS: Bli med på klatrekurs under Strynefestivalen 8. - 11. juni! Foto: Line Hårklau

Dette lærer man

De tre kursene man kan melde seg på er «fra inne- til uteklatring», «naturlig sikring» og «nybegynnerkurs». Man trenger selvfølgelig ikke å være en klatrereser for å være med på disse kursene, det eneste man behøver er et ønske om å lære mer.

Førstnevnte kurs passer godt for klatreentusiasten som har buldret og klatret inne på topptau, og som ønsker å komme seg ut på klatrefelt for å teste bolta klatreruter. Instruktøren tar for seg risiko og metoder knyttet til sportsklatring ute – som skiller seg fra inneklatring.

Har du ikke utstyr? Fortvil ikke. Oslo Sportslaget stiller med alt du trenger under festivalen: Oslo Sportslager til Strynefestivalen!

Kurset i naturlig sikring er ment for de som ønsker å lære om bruk av naturlige sikringer, forskjellige typer standplasser og hvordan en lager rappellfester. Taulagsrutiner blir også gjenomgått. Kurset skjer i trygge omgivelser uten «fallpotensiale».

Meld deg på kursene her.

Som oppvarming kan du ta en titt på vår serie Klatreskolen: Alle episodene

Se video fra klatrekurs under Strynefestivalen 2015 her: 

Fullspekket med aktivitet og moro

Strynefestivalen er fullspekket med aktiviteter hele langhelga, fra 8. – 11. juni. Man kan delta på organiserte kurs og turer, og teste ut for eksempel stisykling, topptur, frikjøring og havkajakk. Festivalcampen er på den legendariske Folven Camping, som byr på skatepark, afterski, bading og forfriskende drikker.

På kvelden blir det festivalmoro med afterski, konserter og alt som en festival hører til.

KJØP FESTIVALPASS HER

Folven_Vegard_breie
Folven_Vegard_breie

FOLVEN: Det var stappfullt på Folven camping under festivalen i fjor. Masse spreke og glade turfolk samlet på et sted – hva er vel bedre enn det? Foto: Vegard Breie

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste UTE-innholdet hjem i postkassen

Publisert 1. juni 2016 kl 18.22
Sist oppdatert 31. mai 2017 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng  | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue