Over Smørstabbtind i Jotunheimen

SOGNEFJORDEN COWBOYS (S1E4): Bli med over Smørstabbtind-traversen, med tinderangling, brevandring, klatring og rappellering.

Sist oppdatert: 3. oktober 2018 kl 13.54
Lesetid: 2 minutter

– Vi får med oss noen 2000-meterstopper. Det starter med Kalven (2034 mot), deretter Skeie (2118 moh), Storebjørn (2222 moh) til slutt, sier Håvard Skaar Skogesal som er en av to i Sognefjorden Cowboys med mål om å gå den legendariske Smørstabbtind-traversen i Jotunheimen. Turen begynte på Krossbu og gikk videre til Bøverbreen med lett tinderangling, klatring og brepasseringer måtte alt fra stegjern til klatreutstyr i bruk.

Les også: Den store guiden til Rallarvegen

Saken fortsetter under bildet: 

SMØRSTABBTIND-TRAVERSEN
SMØRSTABBTIND-TRAVERSEN: Vetle Eriksen Dirdal og Håvard Skaar Skogesal på toppen av Storebjørn (2222 moh). Bilde: Bård Basberg

For å komme til toppen av Storebjørn måtte de til og med passere en breleppe. Det ble en lang dag i fjellet for å nå det endelige målet: Smørstabbtind-traversen. En av Jotunheimen store sommer-klassikere. 

– Vi går så langt vi rekker. Det blir nok en 10-12 timer, sier Vetle Eriksen Dirdal. 

Filmen er laget av Bård Basberg for Utemagasinet.

Les også: Slik tar du vare på teltet ditt

Les også: Slik velger du riktig taubrems

VETLE OG HÅVARD

Vetle og Håvard har base i Sogndal, og bruker mye tid i Jostedalen, Sogndalsdalen og Hurrungane, samt på craggene rundt i Sogndal. Gutta ble kjent da de begge to gjorde en sesong i Chamonix i 2015. De studerer friluftsliv, og begge ønsker etter hvert å starte på Nortind sin tindeveglederutdanning i Volda. Håvard er en dyktig snowboardkjører med mange kjente og ukjente Chamonix-klassikere i sekken. Vetle har det samme, og hevder seg for tiden godt i norgescupen i frikjøring på ski. Serien er laget av Bård Basberg.

Publisert 3. oktober 2018 kl 13.54
Sist oppdatert 3. oktober 2018 kl 13.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen