ARC´TERYX BORA AR har fått et nytt bæresystem – RotoGlide – som beveger seg med kroppen og som skal bidra til at du kan bevege deg mer naturlig i et ujevnt terreng, med mindre gnagsår, og bedre balanse. Ikke rart vi var nysgjerrige på denne.

Vi testet en 60 liters Bora-sekk i sommer, på turer over variert lengde og terreng. Tanken rundt det nye bæresystemet til Arc´teryx er god, der sekken roterer fra side til side og glir opp og ned i et eget spor, ut fra dine bevegelser. Dette fungerer bra. Sekken følger deg i bevegelsene, og samtidig kan du stramme inn så det blir helt avstivet om du foretrekker det.

Annonse

Noe som skiller Bora fra andre tilsvarende sekker, er det vanntette yttermaterialet. Sekkens hoveddel er laget av nylonstoffene 420d og 630d, med vanntett AC-stoff i områder som er spesielt utsatt for regn og snø. Etter lange turer i pøsende regnvær, er innholdet fortsatt knusktørt.

Bora har flere praktiske løsninger. Topplokket kan enkelt løftes høyere om sekken blir full, eller det kan kobles helt av. Du kan komme inn i sekken fra siden på sekken, selv om vi gjerne skulle hatt denne åpningen litt større. I tillegg har den en «kengurulomme» foran – en lomme du enkelt har tilgang til underveis, selv om sekken er full. Innsiden av sekken er laget i lyst materiale, som hjelper til for å finne frem. Skulderremmene kan reguleres både i bredden og høyden, i hele ni ulike innstillinger, og er raskt å tilpasse. Vi liker også godt at bunnen på sekken er flat, noe som gjør at den står oppreist når du setter den fra deg.

Skjermbilde 2018-09-26 kl. 14.18.18
Skjermbilde 2018-09-26 kl. 14.18.18

En helt avstivet plate i ryggen er med på å unngå at sekken siger ned på skuldrene, og absorberer støt underveis. Dette fungerer, men er du vant til å kunne stappe sekken full, og utnytte plassen litt stretch i stoffet gir deg, er det ikke like lett med denne platen kombinert med et helt stivt yttermateriale. De 63 literne den er oppgitt med er det du får med, intet mer. Bora er ikke den letteste sekken, men samtidig er den slett ikke avskrekkende tung, med sine litt over to kilo.

Det gode bæresystemet, og at den er tvers gjennom vanntett med mange gode løsninger, gjør den til en svært god allround-sekk.

Herre: 50 liter: 2,18 kg, 63 liter: 2,27 kg

Dame: 49 liter: 2,13 kg, 61 liter: 2,18 kg.

+ Godt bæresystem, helt vanntett

– Stivt materiale, kan oppleves litt liten

ARC´TERYX

ARC´TERYX Bora AR

Pris: 5199,-

www.arcteryx.com