Når du skal velge en løpesekk, er det bæresystemet du skal se mest på.

Det som fungerer for løping er et bæresystem som sitter tett rundt skuldre og bryst, slik at sekken får et høyere tyngdepunkt enn andre små sekker.

Annonse

I denne testen er det kun Camelbak og Gregory som har hoftebelter, og disse merker man også mer til når man løper. 

Alle sekker og vester i denne testen, bortsett fra løpevesten til Salomon, kommer enten med drikkeblære eller opplegg for dette.

Mange foretrekker å ha drikkeflasker lett tilgjengelig på brystreimene eller andre lommer utenpå sekken, og det er dette det går mot på flere løpsspesifikke sekker.

I denne testen har vi tatt med både løpesekker og –vester. Ultraløpere foretrekker ofte løpevester som sitter godt rundt overkroppen, med mange lommer lett tilgjengelig underveis.

Andre foretrekker den mer typiske sekken, der du har mest mulig på ryggen, og minst mulig dill foran. Hvor stor sekk du skal ha avhenger selvsagt av hvor mye du skal ha med deg, men ikke se deg blind på tallene.

Mange av de større sekkene sitter like godt på ryggen som de mindre, og for eksempel rommer Salomon Agile set 6, minst like mye som Camelbak Octane XCT 8

Når du har funnet sekken du vil ha, er det viktig å stramme sekken godt, slik at den ikke henger og slenger på ryggen. Den skal sitte stramt, og kompresjonsstrikker er til for å brukes. Det er stor forskjell på de ulike sekkene, så tenk gjennom hva som er viktig for deg.

Om testen 

Både sekker og vester er testet under løping på sti og i kupert terreng, og pakket med samme oppakkning. I sekken pakket vi vindjakke, hansker, lue, solbriller, nøkler og bankkort, og ulltrøye der vi fikk plass til dette.

Alle som har opplegg for det er blitt testet med drikkeblære og drikkeflasker. Vi har lagt vekt på passform og komfort, løpsfølelse med sekken på ryggen, vekt og volum, og praktiske løsninger på sekken.

Vi har ikke testet slitestyrke over tid. Oppgitt vekt på løpesekkene er uten drikkesystem eller drikkeflasker.