Våt skikjærlighet

Inspirasjon til bryllupsbildet?

Sist oppdatert: 6. juni 2018 kl 11.39
SA JA: Silje Ramsvatn og Ole Nicolai Aarbakke. Foto: Audun Rikardsen
SA JA: Silje Ramsvatn og Ole Nicolai Aarbakke. Foto: Audun Rikardsen
Lesetid: 2 minutter

I forbindelse med en NRK-dokumentar om fotograferingen min ble jeg i 2015 spurt av programlederen om det var et bilde jeg aldri har hatt lyst på å ta. Svaret mitt var da umiddelbart «bryllupsbilde». «Vel, da utfordrer jeg deg til å ta dette», sa programlederen, og hun ønsket å dekke det hele i dokumentaren.

Det ble ingen umiddelbar jubel hos meg for akkurat denne utfordringen: Men etter å tenkt og grublet litt sa jeg ja, dette ble jo virkelig en utfordring og det liker jeg (noe programlederen nok visste godt..).

Mange av mine bilder tas jo «i vannlinjen» over og under vann, og skikjøring er jo noe jeg alltid har likt godt og også fotografert, så hvorfor ikke kombinere dette? I Tromsø kan man på Fløyavannet ovenfor fjellheisen kjøre ski på vannet til langt ut i juni, så dette måtte jo være helt perfekt fotosted tenkte jeg. Men så måtte jeg finne et forelsket gifteklart par, og som viktigst av alt, var gode på ski. Etter mye leiting høyt og lavt, så fant jeg overraskende nok paret på nabokontoret mitt på Universitetet i Tromsø. Silje Ramsvatn og Ole Nicolai Aarbakke. De var gifteklare, hadde brudestasen klar og jeg visste at de var gode på ski. De måtte imidlertid satse hele brudestasen på kun en sjanse for et unikt og annerledes brudebilde! Ble det bom og brudestasen ble våt, eller i verste fall ødelagt, så var det ingen vei tilbake... Her måtte alt det tekniske stemme akkurat der og da!  

Det ble jævlig gøy og sjelden har jeg vært så nervøs for et bilde. Og dramatikk ble det helt til siste sekund, hvor heldigvis alt stemte når det virkelig gjaldt!

Et eventyr gjennom linsa.

God sommer!

LES OGSÅ: Arktis på liv og død

Skjermbilde 2018-06-06 kl. 11.33.59
Skjermbilde 2018-06-06 kl. 11.33.59

Audun er biologiprofessor ved Universitetet i Tromsø og Norges mest prisbelønte naturfotograf, både nasjonalt og internasjonalt. Som fast spaltist i UTE presenterer han bilder av dyr og folk han har møtt.

• Mørketidskval

• Plass til en til? 

• Kystens konge

Publisert 6. juni 2018 kl 11.39
Sist oppdatert 6. juni 2018 kl 11.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen