Friluftslivets hederspris til Sverre M. Fjelstad

Naturfotograf og programleder Fjelstad, snart 90 år, mottar Friluftslivets hederspris for sin innsats med formidling over mange år.

Sist oppdatert 17. juli 2020 kl 10.13
Sverre Fjelstad hederspris
Sverre M Fjelstad i 2015. Foto: Per Erik Fjeld

–For en hyggelig overraskelse! Dette blir en god oppmuntring på videre ferder. En liten porsjon stolthet ligger på lur, sier Fjelstad om tildelingen.

Fjelstad er mest kjent fra NRK-programmet Naturmagasinet, som gikk på TV i 9 år på 60- og 70-tallet. I tillegg har han laget over hundre naturfilmer, og skrevet opp mot 30 naturbøker og utallige artikler med historier både fra Norge og utlandet.

I over 20 år hadde han også en fast spalte i A-magasinet, med navnet Naturen rundt oss. Han har også hatt en egen TV-serie på TV3, skrevet en rekke bøker om natur og friluftsliv, og til og med sittet som medlem i Oslo bystyre på 70-tallet!

I følge wikipedia tok Fjelstad på den tiden politisk ansvar for å få satt ut bever i østmarka-området, og på det viset sørget for at det er en levedyktig

Fjelstad naturfoto pris
Sverre Fjelstad på 80-tallet. Foto: Tom Schandy / Scanpix

– Sverre M. Fjelstad har betydd mer for friluftlivsinteressen for de aktuelle generasjonene i løpet av tre tiår enn de aller fleste. Mange av disse har igjen inspirert nye generasjoner. Friluftslivstradisjonen står sterkt i Norge. Dette kan Fjelstad ta en del av æren for, skriver juryen i sin begrunnelse.

Les flere saker om Naturfoto hos UTEmagasinet her!

Friluftslivets hederspris eies og deles ut av fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv og festivalen ‘Friluftsliv for alle'.

Juryen har bestått av Dag Kaas, fylkesmann Knut Storberget, fylkesordfører Even A. Hagen, avd.dir. i Miljødirektoratet, Berit Lein, stortingsrepresentantene Jan Bøhler, Ingjerd Schou og Arne Nævra, samt programskaper i NRK/TV Trond Berg og Kjell Haugen som representant for ‘Friluftsliv for alle’.

Publisert 17. juli 2020 kl 10.13
Sist oppdatert 17. juli 2020 kl 10.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen