Polartec inviterer til fotokonkurranse

Polartec markerer 30 år som leverandør av smarte frilufts- og arbeidsklær. Nå vil de se bilder fra folks familiealbum med plaggene i bruk, og håper på mange norske bidrag.

Sist oppdatert 1. mars 2021 kl 14.45
polartec peaking since 1991
SI FLEECE: Retro, humor, action eller familieidyll i teltleiren? Polartec vil se bilder fra ditt familiealbum.

Uansett om du opplevde 80-tallet eller ikke, så er sjansen faktisk ganske stor for at også du har et fleece-plagg som sporer tilbake til Polartec.  

Gjennom den internasjonale kampanjen «Peaking since 91» ønsker Polartec bilder som kan være med og vise historien og hva klærne deres har vært med på.   

– For oss handler det like mye om å se framover som å se bakover. Fra vi fant opp teknologien som gjør plast til klær, til å være en pioner med fokus på sirkulære, bærekraftig teknologi som skal drive oss framover de neste tretti årene, sier Polartec-president Steve Layton. 

 

Revolusjonerte friluftsbransjen   

Da amerikanske Malden Mills (Polartec siden 1991) lanserte den syntetiske fleecen i 1981, var det et forsøk på å gjenskape noen av ullfibernes isolerende egenskaper, kombinert med lav vekt.   

På 80-tallet ble polarfleecen omfavnet av både ekspedisjonsfarere, klatrere og skikjørere, som fikk et plagg om isolerte like godt som ull, men som veide mye mindre. 

Ikke klødde de, heller.  

polartec family album
polartec family album

Polartec-teknologien benyttes i klær som må være vanntette, vannavvisende, temperaturregulerende, pustende og flammehemmende. 

Verdensomspennende aktører som Patagonia, North Face, Houdini, Marmot og andre kjente friluftsmerker samarbeider med Polartec, som i tillegg tekniske arbeidsklær og til militært bruk i USA og andre land.  

Også Norrøna, Bergans og Helly Hansen bruker Polartec i mellomplagg og isolasjonsjakker.  

PATAGONIA SNAP T
PATAGONIA SNAP T: Et plagg som har eksistert lenge, og som nå 100 prosent resirkulert.

Redusert mikroplast-utslipp

I dag fremstilles ofte resirkulert polyester som et miljøvennlig valg, men dette gjelder bare hvis vi ser på produksjonen.  

Polartec Power Air fleece er designet på en annen måte. Ved at fibrene vender mot dem selv, kapsles de inn som små luftlommer.

Ifølge Polartec gjør den nye metoden at de har klart å redusere tap av mikrofiber gjennom vask over enn fem ganger mer enn tidligere. 

polartec power air
polartec power air

– Det er åpenbart mer estetisk finesse på fleecen i dag enn før. Men den største forandringen er det som har skjedd på innsiden, sier Per Øivind Saksberg Marriott, som er markedsansvarlig for Polartec i Skandinavia og England.

I 1981 ble all fleece laget av jomfru-polyester, eller virgin polyester.  

– Med Polartec Power Air er vi bare i startfasen når det gjelder utfordringen med mikroplast. Vi har tatt det første steget og vi vet at vi kan ta det videre. Med tanke på en mer bærekraftig produksjon var resirkulerte plastflasker en seier, men vi resirkulerer materialer vi ikke benytter, har redusert Co2-utslipp, vannforbruk og energi der vi kan. Dette har vi holdt på med siden 1993, legger han til. 

Her kan du delta i konkurransen 

Publisert 1. mars 2021 kl 14.45
Sist oppdatert 1. mars 2021 kl 14.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen