I fjordene utenfor Tromsø er det fortsatt stille, og det er nok i Kvænangsfjorden (ved Skjervøy) og i fjordene litt lengre nord det vil skje også i år. Festen er i gang igjen! 

Det er nå også like før mørketida senker seg over landsdelen her i nord, og snart kommer nok også fiskebåtene sigende inn i de samme fjordene for også å høste av havets sølv, silda. Dette er noe som tiltrekker seg enda flere kval, og særlig spekkhuggere. De samler seg rundt fiskebåtene får å få et «gratismåltid» på kvelden og natta.

Det er et fantastisk skue å ligge ved siden av fiskebåtene å se disse mektige dyrene boltre seg og skli som store skygger gjennom vannet i lyset fra lyskasterne på fiskebåtene.

Jeg ønsket å illustrere dette, og spurte en av fiskebåtene, Reinefangst fra Lofoten, om de kunne stille den kraftigste lyskasteren sin på skrå ned i vannet etter de hadde dratt opp nota.

Så var det bare å vente, og tilslutt kom en stor spekkhugger-hann sigende inn i «spotlighten»…

En fantastisk opplevelse, og som en stor bonus så fikk jeg nylig også premiert dette bildet i verdens mest prestisjefylte naturfotokonkurranse, Wildlife Photographer Of The Year.

Se flere av Audun Rikardsen sine fantastiske bilder

• Plass til en til? 

• Havørna – kystens konge 

Skjermbilde 2017-06-06 kl. 16.10.53
Skjermbilde 2017-06-06 kl. 16.10.53

Audun Rikardsen er en fotograf helt utenom det vanlige. Biologiprofessoren ved Universitetet i Tromsø har to ganger blitt kåret til årets nordiske naturfotograf. I denne spalten forteller han om noen av sine spektakulære bilder, og hvordan han har tatt dem. Les intervju med Audun her