Sola stiger raskt opp av havet og maler landskapet i fantastiske farger. Det bobler og kiler i kroppen, og suget mot fjellene blir bare enda kraftigere nå som sola igjen pensler fjellene med sine vakreste gulrøde farger.

Lykkefølelsen når man endelig står på toppen og er klar for sette utfor en solfylt og urørt fjellside, krydret med luftig og kald krystallsnø, den glemmer man sjelden.

Annonse

Da føler man seg helt fri og kjenner virkelig at man lever, en terapi og medisin for sjela som det ikke fins maken til, selv i legevitenskapen.

Hverdagens bekymringer og problemer forsvinner i denne stunden, og når man kommer ned så tenker man, kanskje er ikke alle de mørke tankene mine er så ille likevel? Ikke glem å fylle på med denne fantastiske medisinen nå som våren nærmer seg!

Bildet er fra Storstolpan (977 moh.) på Kvaløya utenfor Tromsø, og skiløperen i det fjerne er faktisk meg selv.

Jeg stilte kameraet klart på forhånd og ba en kompis trykke på utløseren når han hørte lykkebrølene mine runge mellom fjellene. 

Med til historien hører det at rett etter bildet ble tatt, så gikk jeg rett på trynet…

Da runget det nok også noen saftige gloser mellom fjellene, men opplevelsen var minst like bra etterpå.

Har du også et bilde av situasjonen, så blir det enda vanskeligere å glemme følelsen man opplevde der og da.

Så ta gjerne også med kameraet når naturens egen vidundermedisin skal inntas og nytes, da kan virkningen vare enda lengre…!

 

Skjermbilde 2018-03-13 kl. 09.08.40
Skjermbilde 2018-03-13 kl. 09.08.40

Audun er biologiprofessor ved Universitetet i Tromsø og Norges mest prisbelønte naturfotograf, både nasjonalt og internasjonalt. I denne spalten presenterer han bilder av dyr og folk han har møtt.