Lofoten Ultra Trail har mange distanser å velge i, fra legendariske 100 miles til 12 km og stafetter på 100 og 50 miles.

Løpet, som arrangerers for sjuende gang i 2022, har over 700 påmeldte løpere. 114 av disse skal løpe den lengste 100 miles, mens 119 løpere skal ut på 50 miles-distansen.

– Sommeren har endelig kommet til nord og meldingen for helgen ser fin ut med godt løpevær. Været ser ikke ut til å bli altfor varmt og det tror jeg løperne er glade for, melder løpsleder Kristian Nashoug i en pressemelding.

Reiser langt for å løpe i Lofoten

Lofoten står høyt på lista til mange som vil oppleve norsk natur, og deltakere fra hele 33 land stiller til start på årets utgave av Lofoten Ultra-Trail. Størst internasjonal deltakelse er det naturlig nok på de lengste distansene. 24 nasjoner står på startstreken på 100 miles og 20 nasjoner stiller på 50 miles.

Interessen for lange løp og stiløping har økt nasjonalt,og også lokalt i Lofoten. En av Norges aller beste ultraløpere, Hallvard Schjølberg fra Kabelvåg, står på startstreken på 100 miles for fjerde gang. Han skal forsvare sine tre tidligere seiere og kanskje bryne seg på sin egen løyperekord fra 2017 på 21 timer og 47 minutter. Schjølberg har blant annet en 4. plass fra UTMB fra tidligere.

Ingen sjark til start

Den store opplevelsen gjennom Lofoten starter allerede når løperne går om bord i transportbåten på Reine. I år er det hybridskipet Brim Explorer som står for transporten fra Reine til Kjerkfjorden.

The Arctic Triple

The Arctic Triple består totalt av tre ulike løp som går i uke 11, 22 og 33. Alle løpene består av flere forkjellige distanser å velge i.
Uke 11: Lofoten Skimo
Uke 22: Lofoten Ultra-Trail
Uke 33: Lofoten Triathlon