Lørdag 22. august er det atter igjen tid for at multisport-Norge samles i Hemsedal for det som mange mener er Norges morsomste konkurranse.

Det var lenge uvisst hvordan Covid-19 skulle påvirke gjennomføringen av AIM Challenge i Hemsedal.

– Det er med stor glede at vi kan gjennomføre konkurransen til tross for den rådende pandemien, forteller konkurranseleder Marcus Andersson til utemagasinet.no.

Tøft å være arrangør 

Det har vært en tøff vår og sommer med mange ulike beskjeder som påvirker konkurransen, og det var lenge usikkert om konkurransen kunne gjennomføres i det hele tatt. Nye restriksjoner har gjort at flere av høstens arrangementer, som Fjellfilmfestivalen og Oppdal Fjellmaraton er avlyst. 

– Vi ble nødt til å kansellere konkurransen som skulle vært i Sälen i Sverige for snart to uker siden, som følge av restriksjoner mot folkeansamlinger over 50 personer. At Norge har satt den grensen til 200 har vært den avgjørende faktoren for at det ble mulig å gjennomføre årets konkurranse i Hemsedal, sier Andersson. 

Varierte utfordringer  

AIM Challenge er en multisportkonkurranse som passer for alle. Lag på to og to skal i løpet av seks timer samle flest mulige av totalt 60 utplasserte poster.

De forskjellige postene gir ulike poeng avhengig av vanskelighetsgrad. Mange poster kan tas på sykkel. Noen krever at deltakerne løper, klatrer, svømmer, balanserer, kravler eller padler. Lagarbeid er en forutsetning for å klare løypa.

Konkurransen blir for det meste gjennomført som vanlig, men med noen tilpasninger for å minimere risikoen for smittespredning.

Til tross for at AIM kan være en begivenhetsrik konkurranse med mange morsomme poster, ønsker arrangørene å gi beskjed om at de dessverre ikke kan ta imot noe publikum i år, samt at det ikke vil bli delt ut noen publikum-kart. 

Måtte i karantene 

Selv har Andersson, som til vanlig er bosatt i Halmstad i Sverige, tilbrakt de siste 10 dagene i karantene for å kunne gjennomføre konkurransen førstkommende helg. Han er glad for å endelig få treffe folk igjen, og ikke bare sitte på hytta, eller være ute på treningsturer alene. 

– Etter å ha bodd et par år i Hemsedal tidligere så har jeg mange venner og bekjente fortsatt i dalen, så det har føltes veldig rart og være på stedet, men ikke kunnet møte dem og være sosial. Jeg gleder meg veldig til å både begynne med forberedelsene mot lørdag skikkelig og kunne treffe folk igjen, sier Andersson.

AIM hemsedal foto anki grøthe
HEMSEDAL: Arrangørene er lettet over at det er mulig å gjennomføre 2020-versjonen av AIM Challenge Hemsedal. Foto: Anki Grøthe