/ Løping

Grønt lys for AIM Challenge i Hemsedal

Multisport-konkurransen AIM Challenge går av stabelen førstkommende lørdag i Hemsedal. Med under en uke igjen er konkurransen fulltegnet.

Sist oppdatert: 17. august 2020 kl 14.00
AIM CHALLENGE HEMSELDAL
AIM CHALLENGE HEMSEDAL: I multisport får du bruk for et bredt spekter av egenskaper. Bildet er fra 2017-utgaven av den populære konkurransen i Hemsedal. Foto: Anki Grøthe
Lesetid: 2 minutter

Lørdag 22. august er det atter igjen tid for at multisport-Norge samles i Hemsedal for det som mange mener er Norges morsomste konkurranse.

Det var lenge uvisst hvordan Covid-19 skulle påvirke gjennomføringen av AIM Challenge i Hemsedal.

– Det er med stor glede at vi kan gjennomføre konkurransen til tross for den rådende pandemien, forteller konkurranseleder Marcus Andersson til utemagasinet.no.

Tøft å være arrangør 

Det har vært en tøff vår og sommer med mange ulike beskjeder som påvirker konkurransen, og det var lenge usikkert om konkurransen kunne gjennomføres i det hele tatt. Nye restriksjoner har gjort at flere av høstens arrangementer, som Fjellfilmfestivalen og Oppdal Fjellmaraton er avlyst. 

– Vi ble nødt til å kansellere konkurransen som skulle vært i Sälen i Sverige for snart to uker siden, som følge av restriksjoner mot folkeansamlinger over 50 personer. At Norge har satt den grensen til 200 har vært den avgjørende faktoren for at det ble mulig å gjennomføre årets konkurranse i Hemsedal, sier Andersson. 

Varierte utfordringer  

AIM Challenge er en multisportkonkurranse som passer for alle. Lag på to og to skal i løpet av seks timer samle flest mulige av totalt 60 utplasserte poster.

De forskjellige postene gir ulike poeng avhengig av vanskelighetsgrad. Mange poster kan tas på sykkel. Noen krever at deltakerne løper, klatrer, svømmer, balanserer, kravler eller padler. Lagarbeid er en forutsetning for å klare løypa.

Konkurransen blir for det meste gjennomført som vanlig, men med noen tilpasninger for å minimere risikoen for smittespredning.

Til tross for at AIM kan være en begivenhetsrik konkurranse med mange morsomme poster, ønsker arrangørene å gi beskjed om at de dessverre ikke kan ta imot noe publikum i år, samt at det ikke vil bli delt ut noen publikum-kart. 

Måtte i karantene 

Selv har Andersson, som til vanlig er bosatt i Halmstad i Sverige, tilbrakt de siste 10 dagene i karantene for å kunne gjennomføre konkurransen førstkommende helg. Han er glad for å endelig få treffe folk igjen, og ikke bare sitte på hytta, eller være ute på treningsturer alene. 

– Etter å ha bodd et par år i Hemsedal tidligere så har jeg mange venner og bekjente fortsatt i dalen, så det har føltes veldig rart og være på stedet, men ikke kunnet møte dem og være sosial. Jeg gleder meg veldig til å både begynne med forberedelsene mot lørdag skikkelig og kunne treffe folk igjen, sier Andersson.

AIM hemsedal foto anki grøthe
HEMSEDAL: Arrangørene er lettet over at det er mulig å gjennomføre 2020-versjonen av AIM Challenge Hemsedal. Foto: Anki Grøthe

 

Publisert 17. august 2020 kl 14.00
Sist oppdatert 17. august 2020 kl 14.00
annonse
Relaterte artikler
patagonia slope trail runner vest 2024
Test av Patagonia Slope Trail Runner

Lett løpevest fra Patagonia

vj ace dame
Test av vinterpiggsko

Vinterpiggsko med demping

emelie forsberg uu
Fjelløper Emelie Forsberg:

Om å ta leken på alvor

Ultraløperen Simen Holvik

– Jeg ville løpe fra døden

pytho 6 2023
Joggesko for sti/grus

 Test av Icebug Pytho 6 

annonse
simen holvik badwater 135
Tips fra ultraløper Simen Holvik:

Simen Holvik om hvordan forberede seg til ultraløp

Lokket til seg eliteløperne

Høstløping i Hemsedal

løping i fjellet
Stiløpeturer – turtips

Forslag til fjelløpeturer i Norge

NNormal Kjerag
Testet: NNormal Kjerag

NNormal Kjerag

jotunheimen trail run
Jotunheimen Trail Run

Nytt fjelløp i Jotunheimen

Inov-8 Trailfly Ultra G 280 test
Test av Inov8 Trailfly Ultra G 280

Inov-8 Trailfly Ultra G 280

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen