/ Løping

Fjelløping Isfjorden Rundt

En hytte til hytte-tur utenom det vanlige.

Sist oppdatert 20. april 2015 kl 15.16

ISFJORDEN RUNDT

Skjermbilde 2014-08-04 kl. 22.39.03

Fjord- og fjellbygda Isfjorden ligger i Romsdal. Turen startet i Skorgedalen og avsluttet i Grøvdalen, og målt til 38 kilometer med 2200 høydemeter. En første del av en rundtur som avsluttes med Romsdalseggen. 

Skjermbilde 2014-08-04 kl. 22.38.15

Fjellene rundt Isfjorden byr på fantastiske toppturer på ski om vinteren og klatring på alle nivåer om sommeren. Men litt bortgjemt, bakom og mellom fjellene finnes det skjulte skatter. Jeg snakker om dalene, vannene, hyttene, og de merkede traseene mellom dem.

Les også: Fjelløperen

Les også: Nødt til å løpe

Ola Hovdenak, fjelløperen fra Romsdalen hadde ikke hørt om at noen hadde løpt ruta før og ønsket å teste ut traseen.
 Isfjorden Rundt har kvaliteter i seg til å bli en klassiker.

Se flere bilder

To av de sprekeste fra området, Magnor Rypdal (55 år!) og Kari Vikhagen Gjeitnes (29) ble villig med for å prøveløpe første del av runden. Jeg var heller ikke vond å be når det var snakk om en lang løpetur i relativt rolig tempo i vakker natur på en helt perfekt dag. Vi startet i Skorgedalen og avsluttet i Grøvdalen.

På veien besøkte vi Måsvassbu, Vasstindbu og Svartvassbu. Traseen er relativt snill med grei sti de første 23 kilometrene fra Skorgedalen via Måsvassbu og inn til Kjøvdalsvatnet. De neste 15 kilometrene byr på to drøye stigninger med mye grov ur. Hele ruta er DNT-merket. Turen målte vi totalt til 38 kilometer med 2200 høydemeter. Vi brukte 8 timer inkludert alle pauser. 
Skorgedalen – Grøvdalen kan vi kalle første del av en rundtur som avsluttes med Romsdalseggen.

«Hele veien ligger det hytter i passe avstand. Det er vanligvis en tur som tar flere dager, men med lett pakning og lette ben kan man korte ned tiden og rekke over hele ruta på betydelig kortere tid.»

Hele veien ligger det hytter i passe avstand. Det er vanligvis en tur som tar flere dager, men med lett pakning og lette ben kan man korte ned tiden og rekke over hele ruta på betydelig kortere tid. 

Tempoet ble langt unna det tempoet Ola setter opp når det skal settes rekorder. Vi tok oss tid til å nyte været, landskapet, ta bilder og snakke med folk underveis. 

Stiløping eller trailrunning er blitt veldig populært i Alpene. Og det er ingen grunn til at det ikke skal bli like populært i Norge. Stikkordet er lett. Lett oppakning og lett utstyr. Typisk har man en liten sekk med ekstra trøye, vindtett bukse og jakke. Lue og hansker. Og mat. Skal man unngå å gå på en smell må man passe på tempoet. Vi gikk stort sett i alle motbakker og jogget når det var flatt eller nedoverbakke. Slik holder man en jevn intensitet. Man vil bli overrasket over hvor lenge man kan holde på slik, bare man sørger for å få i seg nok næring.

Publisert 7. august 2014 kl 10.00
Sist oppdatert 20. april 2015 kl 15.16
annonse
Relaterte artikler
vj ace dame
Test av vinterpiggsko

Vinterpiggsko med demping

emelie forsberg uu
Fjelløper Emelie Forsberg:

Om å ta leken på alvor

Ultraløperen Simen Holvik

– Jeg ville løpe fra døden

pytho 6 2023
Joggesko for sti/grus

 Test av Icebug Pytho 6 

simen holvik badwater 135
Slik forbereder du deg til utraløp

Simen Holvik om hvordan forberede seg til ultraløp

annonse
Lokket til seg eliteløperne

Høstløping i Hemsedal

løping i fjellet
Stiløpeturer – turtips

Forslag til fjelløpeturer i Norge

NNormal Kjerag
Testet: NNormal Kjerag

NNormal Kjerag

jotunheimen trail run
Jotunheimen Trail Run

Nytt fjelløp i Jotunheimen

Inov-8 Trailfly Ultra G 280 test
Test av Inov8 Trailfly Ultra G 280

Inov-8 Trailfly Ultra G 280

Xreid 2013-2023

Når leken er god

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen