Førstkommende lørdag, 14. september, arrangerer Torvikbukt Idrettslag og Fjellhauselag fjelløpet Torvikbukt 6 topper. Løpet har blitt arrangert hvert år siden 2014, og går, som navnet tilsier, over seks topper på Nordmøre:

  • Holtafjellet (610moh)
  • Storlimanen (520moh)
  • Nebba (658 moh)
  • Røtå (661moh)
  • Reinsfjellet (994moh)
  • Nøssa (563moh) 
Annonse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kart og høydeprofil for løypa under Torvikbukt 6 topper.
Det blir bratt flere steder underveis i løpet, som har en totalstigning på 1900 høydemeter. Foto: Torvikbukt Idrettslag og Fjellhauselag

Deltakere kan melde seg på klassene Mosjon eller Aktiv for å bestige samtlige topper med tidtaking, eller turklassen for å bestige et valgfritt antall av toppene – uten tidtaking. Hittil er totalt 233 personer meldt på årets løp.

Torvikbukt 6 topper hevdes å være «Norges desidert hardeste halvmaraton», noe løypas rekordholder, Ola Hovdenak, bekrefter. I 2011 krysset Hovdenak målstreken til tiden 2 timer, 31minutter og 4 sekunder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Løypeoversikt for Torvikbukt 6 topper.

Torvikbukt 6 topper

Bestigning av seks topper eller det eller de fjellene du ønsker.

Total stigning: 1900 høydemeter

Total lengde: 22 kilometer

Løyperekord/rekordholder: 

MER INFO: Torvikbukt 6 topper 

Tips fra arrangøren 

Løperne oppfordres til å ha på gode, inngåtte sko, vind- og vanntett bekledning og tørt skift i sekken. I tillegg bør man ha med rikelig med væske og næring (gjerne noe salt) til turen, regn med å drikke minst en halv liter i timen. Ta med kompass eller GPS i tilfelle det skulle komme tåke. Kart får alle deltakere utlevert ved start, og alle deltakere oppfordres til å ha kjennskap med hvordan man bruker dette i forkant av løpet. Under et fjelløp er det fort gjort å vrikke en ankel, så ta med støttebandasje og sportsteip. Dersom du vet at gjerne får gnagsår: Teip området før løpet er i gang. I tillegg anbefales det at man har med solbriller, mot skarpt lys på fjellet.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med fjelløping