Dagen det ble så lyst

Dette er hva som skjedde på lørdag.

Sist oppdatert: 12. november 2013 kl 09.37
Noen dager gjelder det bare å komme seg over skylaget. Fra Valdresflya. Foto: Gunhild Aaslie Soldal
Noen dager gjelder det bare å komme seg over skylaget. Fra Valdresflya. Foto: Gunhild Aaslie Soldal

GUNHILD AA. SOLDAL

Skjermbilde 2014-03-13 kl. 10.46.00

Gunhild Aaslie Soldal (31) fra Valdres er fungerende redaktør i UTE. Hun har tidligere jobbet som journalist i Nationen, og var medforfatter av boka Fjellsport 365 (2009). Driver med skikjøring, langrenn, sykling, litt klatring og har i det siste også fått smaken på løping. Bare for gøy. Har fått en ny turkompis i sønnen Sverre (1).

Vi skulle bare ta oss en skitur. Komme i gang med sesongen. Føle snøen under beina. Finne om ut vinterens første skitur ville bli tung, men håpe det ville bli lett. Det er like spennende hvert år. Det var en ganske grå dag i utgangspunktet, med tett tåke og regn i lufta. Men vi skulle til et sted med oppkjørte løyper. Høyt nok til å finne ekte snø. For slik har det blitt. At snø finnes i både kunstig og naturlig form. Men det får vi ta mer om siden.

Les også : Langrenn for de minste

Vel framme er det knapt mulig å se hvor løypetraseen går, der vi står midt i tjukk tåke. Men det gjør absolutt ingenting, for vi skal bare følge skispor i en sløyfe som skal være åtte kilometer. Noen dager er det en begivenhet i seg selv å bare følge sporene. Og så er du i gang. Endelig. Der startet vinteren din, og du er så fornøyd at det egentlig er nok. Nok glad at det neste som skjer blir helt overveldende. For nå løsner tåkelaget opp. Skoddeheimen glir lydløst bort og det skjer så fort. Det åpenbarer seg et hvitt landskap som er enda finere enn hvordan du husket det fra i fjor. Himmelen er blitt blå og stor. Du verden, så lyst det blir. Og den følelsen som nå brer seg gjennom hele kroppen, er som en medisin du ikke visste at du trengte. Hvit er den fineste fargen, tenker du, og nærmest på et blunk er november blitt som en solskinnsdag i mars, du vet når alt stemmer. Til og med sola varmer. Er det mulig, tenker du, og erklærer at dette er den beste sesongstarten noensinne. 

Les også: Sterk på ski

Valdresflya – på høyde med det beste i utlandet – ramler det ut av munnen din. Hver eneste fjelltopp er dekket av snø. Og der borte står Bitihorn og kjekker seg, som om den leker at den er Ama Dablam. This is magic, tenker du, før du må korrigere deg selv. Mer naturlig enn dette her blir det ikke. 

Publisert 12. november 2013 kl 09.37
Sist oppdatert 12. november 2013 kl 09.37
annonse
Relaterte artikler
annonse
FLYTTBAR BINDING fra Salomon
Rottefella-seier i Lagmannsretten

Rottefella-seier i Lagmannsretten

madshus race pro
Prisgunstig felleski

Test av Madshus Race Pro Skin

madshus redline
Blant årets beste felleski

Test av Madshus Redline Skin

fischer twin skin carbon pro
Test av Fischer Twin Skin Carbon Pro

Test av Fischer Twin Skin Carbon Pro

test av felleski
Test av Salomon S/max 22/23

Test av Salomon S/Max eSkin 22/23

test av rossignol X-ium skate
Test av Rossignol X-ium Skate 22/23

Test av Rossignol X-ium Skate

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen