/ Kano

Kombiner padling med bæring og overnatting i Rauland

Under foten av Gaustatoppen ligger 5-6 vann på rad med forholdsvis kort mellomrom. Dette er et fint sted for den som kan tenke seg å kombi-nere padling med bæring og overnatting. Ungene vil elske turen så lenge de voksne kan ta de tyngste børene.

Sist oppdatert 1. januar 2021 kl 12.00
Padletur Selstali Rauland Telemark
Padletur Selstali Rauland Telemark

Myklestaulvatnen ligger 30 meter lave-re enn Selstalitjønn, men det vil du ikke merke så veldig mye til. Fallet går over en lang strekning. Her kan lese om andre fjellturer, og flere padleturer i området.

Selstali Padletur Rauland Kart
Kart for turen

Mellom tjernene er det litt kupert, så det er greit å ikke ha for tung kano. Selstalitjønn og Gråvåstaulvatnet er små vann som det går raskt å padle over. Vi vet ikke om det er så mye å hente på å padle over Fikstjønn i forhold til å bære forbi, men det er en vurdering du må ta når du kommer dit.

Den lengste og tyngste bære-etappen på turen er mellom Gråvåstaulvatnet og Aslakstaulvatn.

hB_LjiVw
Padleturen begynner med å bære kanoen forbi undrende kuer. Foto: Erlend Larsen

Her må vi i tillegg bære over en liten kolle. Aslakstaulvatn er et litt lenger vann. Langs kantene ser det ikke ut til å være mulig å finne noe sted å sette opp telt, men helt i enden er det en liten gressbakke med bålplass. Du finner flere mulige teltplasser når du kommer ut i Skriustaulvatn og My-klestaulvatnet.

Teltplassen i enden av As-lakstaulvatn kan være en god base slik at du ikke behøver å bære med alt av sekker og telt til de to neste innsjøene.

Myklestaulvatnet har noen øyer og bukter, og er sånn sett morsommere å pad-le på enn de andre. Fra Selstali er det ca åtte kilometer inn til Kaslebotn.

Ep2Cfwbw
Padling er en spennende aktivitet som unger elsker. Foto: Erlend Larsen

Det er et stykke når det medfører litt bæring. Sam-tidig er noe av hensikten med en tur som denne å kjenne på å bruke kanoen for å komme seg et stykke inn i fjellet (selv om vi nærmer oss folk på den andre siden). Ungene vil elske en tur som dette.

Finner du en god teltplass hvor det er mulig å fyre opp et bål på en trygg måte, skaper det god stemning. Benytter du anledningen til å fiske så kan ungene få oppleve å trekke en sprell levende fisk opp av vannet, for deretter å se den bli sløyd og stekt på bare minutter. 

Padletur fra Selstali

Denne turbeskrivelsen er hentet fra boka På tur i Rauland og Rjukan av Erlend Larsen.

Her finner du flere turer i Telemark.

Lengde: 16 kilometer

Vanskelighetsgrad: Moderat

Parkering: Selstali

Publisert 1. januar 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 1. januar 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen