/ Kano

Kombiner padling med bæring og overnatting i Rauland

Under foten av Gaustatoppen ligger 5-6 vann på rad med forholdsvis kort mellomrom. Dette er et fint sted for den som kan tenke seg å kombi-nere padling med bæring og overnatting. Ungene vil elske turen så lenge de voksne kan ta de tyngste børene.

Sist oppdatert: 1. januar 2021 kl 12.00
Padletur Selstali Rauland Telemark
Padletur Selstali Rauland Telemark
Lesetid: 2 minutter

Myklestaulvatnen ligger 30 meter lave-re enn Selstalitjønn, men det vil du ikke merke så veldig mye til. Fallet går over en lang strekning. Her kan lese om andre fjellturer, og flere padleturer i området.

Selstali Padletur Rauland Kart
Kart for turen

Mellom tjernene er det litt kupert, så det er greit å ikke ha for tung kano. Selstalitjønn og Gråvåstaulvatnet er små vann som det går raskt å padle over. Vi vet ikke om det er så mye å hente på å padle over Fikstjønn i forhold til å bære forbi, men det er en vurdering du må ta når du kommer dit.

Den lengste og tyngste bære-etappen på turen er mellom Gråvåstaulvatnet og Aslakstaulvatn.

hB_LjiVw
Padleturen begynner med å bære kanoen forbi undrende kuer. Foto: Erlend Larsen

Her må vi i tillegg bære over en liten kolle. Aslakstaulvatn er et litt lenger vann. Langs kantene ser det ikke ut til å være mulig å finne noe sted å sette opp telt, men helt i enden er det en liten gressbakke med bålplass. Du finner flere mulige teltplasser når du kommer ut i Skriustaulvatn og My-klestaulvatnet.

Teltplassen i enden av As-lakstaulvatn kan være en god base slik at du ikke behøver å bære med alt av sekker og telt til de to neste innsjøene.

Myklestaulvatnet har noen øyer og bukter, og er sånn sett morsommere å pad-le på enn de andre. Fra Selstali er det ca åtte kilometer inn til Kaslebotn.

Ep2Cfwbw
Padling er en spennende aktivitet som unger elsker. Foto: Erlend Larsen

Det er et stykke når det medfører litt bæring. Sam-tidig er noe av hensikten med en tur som denne å kjenne på å bruke kanoen for å komme seg et stykke inn i fjellet (selv om vi nærmer oss folk på den andre siden). Ungene vil elske en tur som dette.

Finner du en god teltplass hvor det er mulig å fyre opp et bål på en trygg måte, skaper det god stemning. Benytter du anledningen til å fiske så kan ungene få oppleve å trekke en sprell levende fisk opp av vannet, for deretter å se den bli sløyd og stekt på bare minutter. 

Padletur fra Selstali

Denne turbeskrivelsen er hentet fra boka På tur i Rauland og Rjukan av Erlend Larsen.

Her finner du flere turer i Telemark.

Lengde: 16 kilometer

Vanskelighetsgrad: Moderat

Parkering: Selstali

Publisert 1. januar 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 1. januar 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen