Er hverdagen tilbake, men utferdstrangen sterk? I fjellet har høstfargene i fjellet har begynt å melde seg, og den skarpe lufta kombinert med lav sol er uslåelig. Vi har samlet noen av de største begivenhetene i fjelltraktene framover. Er det noen som bør med i oversikten, send oss gjerne en e-post

 

Annonse

8. - 10. september: Fjellfilmfestivalen, Gjendesheim (utsolgt) 

Om-Fjellfilmfestivalen_ordinary_1200

Den uvurderlige blandingen av tur, fjell og film finner du i plommen av fjell i Jotunheimen. På dagtid kan du gå dine egne turer, ta del i ulike kurs, mens film og foredrag fra fjell og friluftsliv gjelder om kvelden. Festivalen er nå utsolgt, men følg med på Facebook-siden i tilfelle billetter kan bli tilgjengelig i siste liten. 

7.-10. september: Lysefjorden Vandrefestival, Forsand

preikestolen sunrise

Festivalen tilbyr guidete vandreturer rundt og i Lysefjorden, både for de som liker å gå langt og for de som vil gå kortare turer. En fin anledning til å bli kjent i ett av Norges mest besøkte turistregioner. Lysefjorden er i gang med å sertifisere seg som bærekraftig reisemål, som også har fokus under festivalen. Gjestene oppfordres til å ta med brukte turklær de vil gi vekk eller selge videre. 

 

15. – 17. september, Girls on Cracks, Bohuslän

Skjermbilde 2017-09-05 kl. 10.43.58

Girls on Cracks er en gave til alle jenter som klatrer på naturlige sikringer, eller ønsker å begynne, og som arrangeres av Oslo Klatreklubb. Mer info og påmelding finner du der. Samlingen foregår på Häller Camp i Bohuslän og arrangeres i år for 5. gang. Det blir lærerike workshops, inspirerende foredrag, varme griller, bål og god stemning. 

22. september – 24. september: Stiykling fra støl til støl, Hallingdal

Skjermbilde 2017-09-01 kl. 09.07.51

Denne turen er et resultat av Fri Flyt-magasinens nysatsing med leserturer. Den første turen i Skarvheimen ble utsolgt, da var det bare å sette opp en til! Dette er en tur som går på naturlige fjellstier som sauer og kuer har laget gjennom mange år på sine vandringer i fjellet. Den beste stisyklingen kombinert med naturopplevleser, mattradisjoner og stølsliv. Her er alt tilrettelagt for at du kan nye dagene fra sykkelsetet. 

29. september – 1. oktober: Fjell og ord, Finse 1222

finse

Finse ønsker velkommen en fjellhelg med kulturell konfetti! Gjennom litteraturen, filosofien, friluftslivet og musikken er årets tema: Bevegelse. Nils Faarlund, Sigri Sandberg, Hans Olav Brenner, Gudmund Skjeldal og Eirik Høyme Rogn er blant foredragsholderne, tillegg til at UTE-spaltist og forfatter Sigri Sandberg lanserer sin nye bok om trær.   

29. september til 1. oktober: Oppdal Stisykkelcamp, Oppdal

oppdal

Det dukker stadig opp nye stier i Oppdal hvor dugnadsånden er høy både blant i