Friluftsfestivalene du må vite om

Oversikt over de viktigste festivalene for naturglade.

Sist oppdatert: 28. april 2018 kl 10.00
ASKR: Har du aldri opplevd Vesterålen, kan padlefestivalen ASKR være en gyllen anledning. Foto: Arctic Sea Kayak Race
ASKR: Har du aldri opplevd Vesterålen, kan padlefestivalen ASKR være en gyllen anledning. Foto: Arctic Sea Kayak Race
Lesetid: 4 minutter

Enten du er i gang med å planlegge sommerferien, eller det plutselig åpner seg en ledig luke i sommer, så er festival sjelden noe du angrer på. 

De norske festivalene som har fokus på naturbaserte aktiviteter tiltrekker seg tilreisende langt utenfor landegrensene. Det bekrefter festivalsjef for padlefestivalen ASKR i Vesterålen, Karl Einar Nordahl. 

– Hit kommer alle kategorier, fra noviser som aldr har sett en kajakk før, til konkurransepadlere, mosjonister og erfarne havpadler som liker tur. Mange vil selvsagt oppleve Vesterålen. Dette er en måte å oppleve padling i storhavet på, yttersida i trygge former der hvor sikkerheten er på topp, sier Nordahl.

Deltakerne på Arctic Sea Kayak Race kommer stort sett fra  Skandinavia, men det kommer tilreisende fra Europa som tar turen hvert år.  

– Nytt av året er en ungdomscamp, der ungdommer fra 15–19 år kan melde seg på kajakkurs (våttkort) og får lære seg turlivets gleder og utfordringer, som telting, fyring i primus, lage mat i felten og bekledning, forteller Nordahl.  

Mange vil selvsagt oppleve Vesterålen. Dette er en måte å oppleve padling i storhavet på, yttersida i trygge former der hvor sikkerheten er på topp. 
Karl Einar Nordahl, festivalsjef for ASKR

Vi har laget en oversikt over de viktigste festivalene i sommer. Savner du noen, meld fra til oss!  

7. – 10. juni: Strynefestivalen, Stryn 

Stryn på denne tiden av året er tilrettelagt for meste, fra ski, sykling på sti og landevei, klatring, padling, musikk og god stemning på Folven.

21. – 24. juni: Utflukt, Trysil  

Norges største stisykkelfestival samler syklister i alle aldre. 

KLATREFESTIVALEN, NISSEDAL

24. juni – 1. juli: Ekstremsportveko, Voss 

Ekstremsportkonkurranser med noen av de beste utøverne, og muligheter for alle til å utfordre seg selv og naturkreftene. 

FJELLFILMFESTIVALEN

8. – 15 juli: Norsk fjellfestival, Åndalsnes 

Fjellheimen er det store trekkplasteret her, med alt fra klatreturer på Romsdalshorn, Vengetind og Kvanndalstind til barnetur til Bispevannet. Det vil bli forskjellige klatrekurs både i tindesenteret og ute, friluftsgudstjeneste, matkurs, vinsmaking og elvevandring. Turer med elsykkel opp Trollstigen, yoga og kajakkurs. På kveldene blir det foredrag og konserter i tindesenteret og kulturhuset.  

12.–15. juli: Havsportfestivalen Våt Moro, Florø

Vannsport i alle mulige former i Florø og Florevika. Her får du en stor menge aktiviteter under festivalen, både over og under vatn, og målet er at flest mulig skal få prøve seg på ulike aktiviteter for å senke terskelen for å være ute. På kveldstid er det morsomheter og god stemning med «AfterSea» i festivalteltet.

14.-17. juni: Gjendebufestivalen, Gjendebu

Jamming med Anton Ruud på en av Jotunheimens hyggeligste hytter.  

21. – 24. juni: Eventyrjenterfestivalen, Steigen 

Eventyrer Randi Skaug er vertskap på Naustholmen med kurs, turer og workshops for jenter sammen med turoperatøren Hvitserk.  

19. – 22. juli: Vinjerock, Eidsbugarden

Årets store happening på Eidsbugarden. Musikk, fjell og glade folk i alle aldre, hvert år med knallsterkt program. 

20. juli – 4. august: Naturfestivalen, Ørsta

En festival midt i smørøyet av Sunnmørsalpene. Her får du stor variasjon i aktiviteter, fjellturer og underholdning. Toppturentusiaster får testet grensene sine, barn og ungdom får prøve spennende aktiviteter, og de som vil rusle en tur på gamle stier i godt lag kan gjøre det. Kulturopplevingene er også en viktig del av Naturfestivalen, og dette gir en ekstra dimensjon til arrangementene. Er du i virkelig slaget kan du konkurrere i Saudehornet rett opp.

22 – 28. juli: Arctic Sea Kayak Race, Vesterålen

Kajakkfestival i naturskjønne omgivelser, som tiltrekker seg både ferske og erfarne padlere. 

26. - 29. juli: Hillbilly Huckfest

Verdenseliten innen freeridesykling inntar Ål når Hillbilly Huckfest atter en gang går av stabelen.  Faste poster på programmet er terrengsykkelshow, Hillbilly klunkrace, låvefest med konsert og selvfølgelig terrengsykling og stisykling med guide både i Ål og andre deler av Hallingdal.

1. – 5. august: Klatrefestivalen Fugløya-festivalen

Fugløya er en perle av et klatreparadis, med et mangfold av klatreruter og buldreproblemer. Klatringen preges av velsikrede risslinjer i god granitt, samt buldring med mulighet for alle graderinger. Fugløya klatrefestival har en familievennlig profil der både små og store kan kose seg med klatring, buldring, lek og og bading på kritthvite strender, eller fjelltur i vakkert Nordnorsk kystlandskap. Hit kommer du kun med båt, men du får garantert god stemning!

24. – 26. august. Klatrefestivalen, Nissedal 

For andre år på rad inviteres klatrere til klatrehelg i Nissedal. Nissedal har vært koseklatrernes 

30. august – 2. september: Samling, Gomobu, Valdres  

Landeveisfestivalen Samling flytter i år ett hakk høyere til fjells, fra Fagernes og opp til Vaset, omgitt av eventyrlige veier i alle retninger. 

7. – 9. september: Fjellfilmfestivalen, Gjendesheim

På dagtid kan du melde deg på en rekke fellesturer, aktiviteter, kurs og workshops. Etterpå kan du slappe av med film og spennende foredrag i sirkusteltet og UTE-scena på Gjendesheim.  

Publisert 28. april 2018 kl 10.00
Sist oppdatert 28. april 2018 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen