Snart kan du møte Vetle Eriksen Dirdal og Håvard Skogesal i den nye FFTV-serien Sognefjorden Cowboys. Denne serien skal i stor grad fokusere på det man karakteriserer som høy-alpin skikjøring og klatring eller «mountaineering». 

– Det å ha vært med å lage denne serien har vært veldig kult og utrolig lærerikt, forteller Vetle. – Vi har egentlig bare drevet med det vi holder på med til vanlig, og dokumentert dette. Har også fått reist en del rundt på vestlandet og holdt på med en del forskjellige aktiviteter. Alt fra rennekjøring oppe i dalen, til tinderangling i Hurrungane. 

Vetle og Håvard har base i Sogndal, og bruker mye tid i Jostedalen, Sogndalsdalen og Hurrungane, samt på craggene rundt i Sogndal. Gutta ble kjent da de begge to gjorde en sesong i Chamonix i 2015. De studerer friluftsliv, og begge ønsker etter hvert å starte på Nordtind sin tindeveglederutdanning i Volda.  
Håvard er en dyktig snowboarder med mange kjente og ukjente Chamonixklassikere i sekken. Vetle har det samme, og hevder seg for tiden godt i norgescupen i frikjøring på ski. 

Hva var høydepunktet med å være med i denne serien?
– Vi har fått gjort veldig mange kule ting i løpet av innspillingen. Det er vanskelig å velge ut en konkret tur som har vært et stort høydepunkt, men HighCamp på Turtagrø var veldig morsomt, med kul skikjøring, høy ølføring og veldig bra vær! Hadde også en tur til Store Austabotnentind i sommer, der det var tåke og lite sikt, men til tross for dette var det sjukt kult. Vått berg, nysnø og vindkast gjorde at denne turen ble noe annerledes og litt mer krevende enn en tur i godt vær. 

Hvorfor bør vi glede oss til serien kommer?
– Vi syntes det er kult at vi har mulighet til å vise hvordan livet som student i Sogndal kan være. Det å studere samtidig som en er mye ute i fjellet er en veldig god kombo. Det vil bli innslag av litt av hvert, alt fra klatring på cragget til brattkjøring i fjellet, og alt vil foregå i nærhet av der vi bor.

Serien filmes og klippes av Bård Basberg. 

Skjermbilde 2017-10-12 kl. 08.49.53
Skjermbilde 2017-10-12 kl. 08.49.53