Boka, som kommer på norsk, svensk og engelsk, er beregnet på alle som er interessert i fjell og natur, enten de ønsker å komme i gang med fjelløping eller har løpt i mange år, eller ønsker et innblikk i livsstilen.

– Jeg har jo blogget om løping og mine opplevelser i flere år, så da jeg ble spurt om jeg ville skrive en bok tenkte jeg at det kunne være en måte å dele mine tanker om løping, fjelltopper og ting som gjør livet verdt å leve, sier Forsberg, som innrømmer at prosjektet kjentes som en stor utfordring, sier Forsberg.

I boka deler hun sine erfaringer med fjelløp på toppnivå, hun gir teknikktips og forslag til øvelser, matoppskrifter og et innblikk i hennes livsstil.

UTDRAG: Om å ta leken på alvor (+)

– Jeg var klar på at jeg ikke ville skrive en ren treningsbok, men heller knytte løpingen opp mot livet og det som gjør løpingen lettere. Vegen er tross alt vanligvis viktigere enn målet, og i blant gir det så mye mer å ikke ta den enkleste ruten, sier den profesjonelle fjelløperen, som håper boka kan bidra til å spre inspirasjon uansett nivå og ambisjoner.

Boklanseringen skjer på Stryn kulturhus fredag 23. mars klokka 20.30, i tilknytning til Stryn Rando, som foregår denne helgen. 

Forsberg bor i Rauma i Møre og Romsdal sammen med sin minst like kjente kjæreste Kilian Jornet, og har over 145.000 følgere på Instagram. Det er  Jornet som har tatt bildene i boka.

Forsberg konkurrerer også i randonnée, Ifebruar vant hun Narvik Rando, som var andre runde i Norgescupen 2017-18.

«Jeg springer fordi jeg vil springe i morgen også». 
Emelie Forsberg, i boka Skyrunner

Emilie Forsberg. Foto: Kilian Jornet
Emilie Forsberg. Foto: Kilian Jornet

Emelie Forsberg. Foto: Kilian Jornet 

LES OGSÅ: PORTRETTET – Den fabelaktige Emelie