– Hvor små må klatreskoene være?

Det får du svaret på her.

Sist oppdatert: 26. mai 2016 kl 14.33
– Et av spørsmålene jeg får mest er om man kan bruke klatreskoene både inne og ute. Det kan man jo selvsagt, sier Sportnetts klatreekspert Henrik Hugnell. Foto: Christian Nerdrum
– Et av spørsmålene jeg får mest er om man kan bruke klatreskoene både inne og ute. Det kan man jo selvsagt, sier Sportnetts klatreekspert Henrik Hugnell. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

I denne avsluttende episoden av «Klatreskolen» besøker redaktør Dag Hagen Sportsnett og klatreekspert Henrik Hugnell. Her får han tips om hva slags utstyr man trenger som nybegynner, samt hva det kan og vil koste.

– Et av spørsmålene jeg får mest er om man kan bruke klatreskoene både inne og ute. Det kan man jo selvsagt, det finnes ingen rene inne og utesko, sier Sportnetts klatreekspert Henrik Hugnell.

Det trenger ikke være dyrt å starte med klatring. Hugnell anslår at man får en komplett startpakke for 1700 kroner - men påpeker at man kan få prisen helt ned mot tusenlappen. Det betyr likevel ikke at sikkerheten på utstyret er noe dårligere.

– Nei, alle produktene er like sikre, uavhengig om de koster 1000 – 4000. Sikkerheten er alltid på plass.

LES OGSÅ: Klatreskolen: Slik brukes kilene

Lurer du på hvor tykt tauet ditt bør være eller for eksempel om klatreskoene nødvendigvis må være megatrange? Da er det bare å sjekke ut den siste episoden av «Klatreskolen»:

Tidligere episoder

Ep. 1: Slik topptauer du

Ep. 2: Sikre på led

Ep. 3: Slik klatrer du på led

Ep. 4: Hvordan velge riktig karabiner

Ep. 5: Taubremsassistenten

Ep. 6: Bruk beina

Ep. 7: Lær å klatre effektivt

Klatreskolen er en serie med instruksjonsvideoer om sikkerhet, klatreteknikk, utstyr og sikringsteknikk. Klatring er jo den sporten som vokser raskest, og vi vil gi vårt bidrag til en sikker start i veggen. Ingen av de videoene vi presenterer er ment som erstatning for kurs og/eller egenerfaring, men mer som forberedelser til dette.

LES OGSÅ: Vinjerocks tindeklassikere

LES OGSÅ: Tips for å bli en bedre klatrer

Publisert 26. mai 2016 kl 14.33
Sist oppdatert 26. mai 2016 kl 14.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen