/ Fiske

Meditasjons-fiske

Fiske er en fin måte å koble av på.

Sist oppdatert 1. oktober 2018 kl 09.16
NATTFISKE: Det var en trolsk stemning den natta. Ørret ble det ikke, men en fantastisk opplevelse likevel
NATTFISKE: Det var en trolsk stemning den natta. Ørret ble det ikke, men en fantastisk opplevelse likevel

Vi lever i et fantastisk land med utallige fiskemuligheter både for liten og stor, enten det er langs vår langstrakte kyst, i innlandet eller på fjellet. Fiske gir naturinteresse og er en fantastisk måte å koble av på, enten man får fangst eller ei. Det blir som en form for meditasjon og en fin avkobling fra en ofte ellers hektisk hverdag for mange. Får man fisk, så er jo også mye av gleden å kunne tilberede og fortære egen fangst etterpå. For meg ble nok også fiskeinteressen jeg fikk i barndommen medvirkende for mitt endelige yrkesvalg, hvor jeg har endt med å forske på blant annet laksefisk. Hobbyen ble yrke. Jeg hadde en «fiskegal» far og det smittet nok over.

Ungene blir fort «preget» (som vi sier i biologien), og jeg er vel selv et bevis på viktigheten med at foreldre er flinke på å ta med seg ungene ut i naturen for å gi dem et godt fundament for senere friluftsinteresse. Jeg får nå mer enn nok tilfredsstilt fiskebehovet mitt gjennom jobben, og fisker ikke så mye selv lengre. Men gleden og fasinasjonen å se andre fiske og observere fisken er der definitivt enda. Å kunne fotografere andre fiskere gir faktisk litt av den samme gleden. I fjor sommer campet jeg på Bøsanden i Steigen. Ved midnatt så møtte jeg en fluefisker som skulle prøve seg på sjøørreten. Det var en trolsk stemning den natta. Ørret ble det ikke, men en fantastisk opplevelse likevel!

Se flere fotografier tatt av Audun Rikardsen her MørketidskvalPlass til en til? & Våt skikjærlighet.

Skjermbilde 2018-10-01 kl. 09.13.32
Skjermbilde 2018-10-01 kl. 09.13.32

Audun er biologiprofessor ved Universitetet i Tromsø og Norges mest prisbelønte naturfotograf, både nasjonalt og internasjonalt. I denne spalten presenterer han bilder av dyr og folk han har møtt.

Publisert 1. oktober 2018 kl 09.16
Sist oppdatert 1. oktober 2018 kl 09.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Utemagasinet.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Gunhild Aaslie Soldal | Tips til redaksjonen

Kommersiell leder: Alexander Hagen